Vålerenga snudde og vant

Gruppevinnere i Royal League.

Vålerengas jubelhøst fortsatte helt til siste kamp. Søndag ble 0-2 til 3-2-seier borte mot det svenske mesterlaget Elfsborg.

Dermed sikret Vålerenga gruppeseier i Royal League, og laget har ikke tapt på nesten tre måneder. De seks siste seriekampene og de seks Royal League-kampene ga til sammen ni seirer og tre uavgjorte.

Tapet så ut til å komme i Borås søndag, der hjemmelaget dominerte stort i første omgang og tok en fortjent ledelse ved Daniel Alexandersson.

Elfsborg ville blitt gruppevinner med seier, og doblet ledelsen da Kjetil Wæhler forårsaket straffespark i det 56. minutt. Tidligere Vålerenga-spiller Stefan Ishizaki satte ballen sikkert i mål.

Høstens formspiller Jan Derek Sørensen ville ikke gå av banen uten å markere seg denne gangen heller. I det 66. minutt ble han spilt gjennom av Mohammed Fellah og reduserte alene med keeper.

Vel ti minutter senere ble Sørensen felt, og Christian Grindheim utlignet på straffesparket.

Vålerenga dominerte kampen den siste halvtimen, og det var lagkaptein Grindheim som skulle sette punktum for Vålerengas sterke høstsesong. Han sendte et kjempeskudd i mål via tverrliggeren og sørget for borteseier.

(NTB)

GRUPPEVINNERE: Christian Grindheim ble matchvinner da Vålerenga snudde mot Elfsborg og vant. Foto: Scanpix
GRUPPEVINNERE: Christian Grindheim ble matchvinner da Vålerenga snudde mot Elfsborg og vant. Foto: Scanpix Vis mer