- Vålerenga som klubb er i dyp krise

Styret i VIF hardt ut mot et økende antall nazister, mer vold og trusler.

FÅR IKKE VÆRE MED MER: Fra og med nå er det bare Klanen som får være med på Vålerengas fotballkamper. Grupperinger som Isko Boys og Ikaros blir utestengt av klubben etter all volden som har fulgt dem gjennom sesongen 2015.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
FÅR IKKE VÆRE MED MER: Fra og med nå er det bare Klanen som får være med på Vålerengas fotballkamper. Grupperinger som Isko Boys og Ikaros blir utestengt av klubben etter all volden som har fulgt dem gjennom sesongen 2015. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Også sesongens siste Vålerenga-kamp, borte mot Strømsgodset i går, ble preget av voldelige episoder blant Vålerengas tilskuere. I ettermiddag sendte styret i Vålerenga fotball elite ut en pressemelding etter et ekstraordinært møte. Der bryter de all dialog med tilskuerfraksjonene Isko Boys og Ikaros. Fra nå av forholder Vålerenga seg bare til Klanen som offisiell supportergruppe, skriver styret i klubben, og tegner et mørkt bilde av tilstanden i klubben.

«Det har i 2015 vært en økning av vold og trusler. I tillegg er det stadig flere nazister som dukker opp på våre arrangementer», skriver Vålerenga i pressemeldinga, etter å ha ramset opp alle voldelige og ulovlige episoder gjennom sesongen. Det toppet seg åpenbart med slåssingen og truslene i går.

«Vålerenga som klubb er i dyp krise med den pøbeloppførselen som vi så på Marienlyst» , skriver klubben, og lister opp åtte tiltak de iverksetter fra og med nå. De viktigste er at de både bryter dialogen med de nevnte grupperingene, samtidig som de varsler utestengelse av alle de klarer å identifisere som bråkmakere. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer