Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vålerenga-spiller (17) skallet ned motstander

EKEBERGSLETTA (Dagbladet): En spiller på et av Vålerengas juniorlag ble i går idømt fem kampers karantene, etter at han skallet ned en motstander i en Norway Cup-kamp søndag.

Episoden fant sted etter kampen mellom Vålerenga og Solberg fra Buskerud. I løpet av kampen skal Vålerenga-spilleren ha ment at han ble felt av en motstander. I irritasjonen over ikke å få frispark, tok han tak i beinet til Solberg-spilleren og dro ham ned. Episoden påførte Vålerenga-spilleren gult kort.

- Da spillerne skulle takke hverandre for kampen, ville ikke Vålerengas spiller ha noe med våre spillere å gjøre, sier Solberg-lagleder Jan Moen.

- Men da han kom i kontakt med den aktuelle spilleren vår, skallet han ham over venstre øye.

Klare bevis

Vålerengas lagledere hevder at de ikke så episoden, mens spilleren nekter for at han skallet motstanderen.

Formann i Norway Cups disiplinærutvalg, Halgeir Oftedal, sier utvalget vurderer det bevist at nedskallingen fant sted, og at de ikke fester lit til spillerens forklaring.

- Solberg-spilleren ble i går undersøkt av lege. Konklusjonen var at skaden over venstre øye skyldtes knyttneveslag eller en skalle. Undersøkelsen fastslo også at skaden var påført 20-24 timer tidligere, altså i det tidsrommet kampen ble spilt, sier Oftedal.

Enkelttilfelle

- Vår spiller hevder at han ble kalt «jævla svarting», og at han kalte Solberg-spilleren «jævla bonde», sier Vålerengas lagleder Andre Nilsen.

- Vi mener at det ikke har forekommet rasistiske uttrykk, sier Halgeir Oftedal.

Oftedal understreker på det sterkeste at dette ikke må ses på som en mistillit til Vålerengas arbeid mot vold, men at saken må ses på som et uheldig enkelttilfelle.

Solberg-leder Nilsen sier at også de vurderer dette som en gal handling av en enkeltspiller.

- Vi vil ikke bidra til å sverte Norway Cup som turnering eller Vålerenga som klubb, sier han.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media