OPERERES: Ingrid Buer Søndenå fikk tidligere denne uken påvist hjernesvulst og operes mandag på Ullevål Sykehus. Her fra tiden i Røa sammen med tidligere Røa-trener Geir Nordby. Foto: Lise Åserud / Scanpix
OPERERES: Ingrid Buer Søndenå fikk tidligere denne uken påvist hjernesvulst og operes mandag på Ullevål Sykehus. Her fra tiden i Røa sammen med tidligere Røa-trener Geir Nordby. Foto: Lise Åserud / ScanpixVis mer

Vålerenga-spiller opereres for hjernesvulst

Vålerenga-spiller har fått påvist hjernesvulst

Opereres mandag.

(Dagbladet): Ingrid Buer Søndenå opereres mandag etter å ha fått påvist en hjernesvulst tidligere i uka.

Det melder Vålerenga på sine nettsider. 24-åringen har siden mai hatt hyppigere hodepiner enn normalt, men fortsatte å trene og spille for Vålerenga frem til forrige uke.

Forrige fredag dro midtstopperen til legen for å ta tester for å utelukke at noe var galt, men på onsdag fikk Vålerenga-spilleren beskjeden om at hun hadde en svulst i et hulrom i hjernen.

- Det går egentlig overraskende bra ut fra omstendighetene, sier Søndenå til Dagbladet.

- Det var så klart en stor overraskelse å få beskjeden, men det virker som den ligger fint til så det er mulig å få tatt ut hele.

Om operasjonen er vellykket vil Søndenå ha en opptreningsperiode på omlag to måneder. Dermed er 2017-sesongen over for spilleren med 98 kamper for Vålerenga.

- Nå må jeg ta det steg for steg. Man vet ikke hvor lang tid ting vil ta før de er ferdig med operasjonen, men jeg har troen på at alt skal gå bra.

- Neste sesong er målet mitt nå. Hvis alt går etter planen så er jeg tilbake i god tid før det.

Lørdag klokka 14.00 spiller Vålerenga toppseriekamp hjemme mot Avaldsnes, og Buer Søndenå har fått tillatelse til å dra fra Ullevål sykehus slik at hun kan se kampen fra tribunen.

- Jeg får backe opp jentene fra sidelinja, det var desto kjipere å ikke få spille en så viktig kamp som jeg hadde gledet meg til.

- Fotball blir litt satt til side når man får en sånn beskjed, men jeg skal støtte opp om de andre på laget og håper de vinner alle de resterende kampene.

Vålerenga er nummer sju i Toppserien, men har bare to poeng opp til fjerdeplassen har spilt en kamp mindre enn Røa.