NÅDESTØTET: Theresa Nielsen som til daglig spiller for Vålerenga, satte inn 2-1 målet som sendte Tyskland ut av EM. Foto: Tobias Schwarz / AFP PHOTO
NÅDESTØTET: Theresa Nielsen som til daglig spiller for Vålerenga, satte inn 2-1 målet som sendte Tyskland ut av EM. Foto: Tobias Schwarz / AFP PHOTOVis mer

Fotball-EM for kvinner 2017:

Vålerenga-spiller sendte storfavoritten Tyskland ut av EM

Danmark hevet seg og snudde til 2-1-seier da tittelgrossisten Tyskland røk ut av kvinnenes fotball-EM. VIF-spiller Theresa Nielsen avgjorde kvartfinalen.

Nielsen stanget inn det danske vinnermålet sju minutter før slutt. Hun fikk et hodestøt på et innlegg fra innbytter Frederikke Thøgersen.

Til daglig spiller 31 år gamle Nielsen for Vålerenga. Høyrebacken kom til Oslo-klubben i vinter.

- Det finnes ikke ord som kan beskrive dette. Jeg scoret et flott mål, sa matchvinneren, ifølge danske BT.

Tyskerne jaget febrilsk en utligning på tampen, men klarte ikke å stoppe Danmark fra å skape en gedigen EM-sensasjon. Tyskland har vunnet hvert eneste europamesterskap siden 1995, men i år blir det en ny vinner for første gang på 22 år.

EM-tapet var for øvrig tyskernes første i en utslagsrunde siden 1993. Den stolte rekken stoppet på 15 strake seirer.

- Dette er jo vanvittig. Helt sinnssykt. Vi fikk ikke den aller beste starten, men dette viser at vi er et sinnssykt lag når vi likevel kommer tilbake i kampen, sa en tårevåt Nadia Nadim, som scoret 1-1-målet tidlig i annen omgang.

Brøler

Danskene fikk en marerittstart på den utsatte kvartfinalen i Rotterdam. Etter bare tre minutter rotet målvakten Stina Lykke Petersen det til da hun bommet totalt i sitt forsøk på å ta innlegget til Isabel Kerschowski. 31-åringen fikk så vidt en hånd på ballen, men den spratt videre og i nettet til tysk 1-0-ledelse.

Seiersvante tyskere dominerte første omgang mot et nervøst dansk lag. De rødkledde slurvet i pasningsspillet og slet med dårlige klareringer i bakre rekker.

Landslagssjef Nils Nielsens pauseprat gjorde underverker for Danmark. I annen omgang var det langt større besluttsomhet å spore, og det kom også tydelig fram i utligningsmålet fire minutter etter sidebytte.

Helt upresset kunne Nadia Nadim heade inn 1-1 på et innlegg fra Stine Larsen. Tyskerne fulgte ikke med da den ungarske dommeren vinket spillet videre etter at assistentdommeren først hadde offsideflagget oppe.

Mange sjanser

Målet ga det danske laget en solid dose selvtillit. Like etter skapte nemlig Nielsens utvalgte en rekke farlige sjanser. Blant annet hadde Katrine Veje et skudd i stolpen, mens Pernille Harder var alene med keeper.

Danmark slo Norge 1-0 i siste gruppekamp. Det bidro til å sende Ada Hegerberg og co. tidlig hjem fra mesterskapet. I semifinalen skal de danske jentene bryne seg på enten Østerrike eller Spania. Nederland er også semifinaleklar etter at vertsnasjonen slo Sverige 2-0 lørdag. Nederlenderne møter enten England eller Frankrike.

Kvartfinalen mellom Tyskland og Danmark skulle egentlig spilles lørdag, men kraftig regn førte til gjentatte utsettelser. Til slutt bestemte arrangøren seg for å spille kampen på dagtid søndag.

(NTB)