SVARTE FOR SEG: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal ble omringet av pressefolk på dagens trening etter at han vraket kaptein Grindheim fra søndagens tropp. Foto: Tore Ulrik Bratland
SVARTE FOR SEG: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal ble omringet av pressefolk på dagens trening etter at han vraket kaptein Grindheim fra søndagens tropp. Foto: Tore Ulrik BratlandVis mer

Vålerenga-spillerne om konflikten: - Vi ønsker å ha Grindheim på feltet

Rekdal forstår dem.

VALLE (Dagbladet): I går ettermiddag ble det klart at Kjetil Rekdal vraker Vålerenga-kaptein Christian Grindheim fra søndagens kamptropp. Tippeligakampen mot Strømsgodset går altså uten Vålerenga-kapteinen, og det skjer i en situasjon der Rekdal mangler Daniel Fredheim Holm, Kjetil Wæhler og Ghayaz Zahid fra før. 

På dagens Vålerenga-trening brukte spillergruppa lang tid i garderoben før trening før de kom ut og møtte pressen. 

Grindheim var naturlig nok ikke til stede på Valle i dag. Han fått fri til mandag av Rekdal, men blant Grindheims medspillere er det ingen tvil om at Grindheim må fortsette i klubben. 

- Vi sier ikke så veldig mye om den saken. Det vi sier er at vi ønsker å ha Grindheim på feltet. Det er der vi står, egentlig, sier Kjetil Wæhler til Dagbladet.  

Rekdal forstår Rekdal selv er ikke overrasket over at spillerne stiller seg bak Grindheim i den situasjonen som er oppstått. 

- Det forstår jeg godt, og det kan være at han kommer tilbake også. Konklusjonen vår nå er at vi må ta oss en prat på mandag, så ser vi videre hva vi gjør da. Det er ikke noe annet nytt enn det, sier Rekdal. 

- Det er viktig å poengtere at jeg og Christian er ikke to som har røket sammen og slåss. Vi har hatt en god diskusjon om situasjonen vår, prestasjonene og både det ene og det andre. Ut i fra den samtalen kom vi til den konklusjonen i trenerteamet at vi skulle gi Christian fri i helga. 

Avgjørelse mandag Med kapteinen ute i søndagens kamp mot Strømsgodset er det også tvil om hvem som skal overta bindet fra Grindheim. Wæhler er selv ute med karantene.

- Jeg vet ikke hvem som blir kaptein på søndag. Trenerteamet tar vel en avgjørelse på det i løpet av noen dager, tenker jeg. Det er kamp på søndag, så det får vi bare se på, sier Wæhler. 

Rekdal innrømmer at den dårlige sesongstarten med 10 poeng på 11 kamper har gjort både spillere, trenere, supportere og ledere misfornøyde, men forteller at han fortsatt føler at han har backing i garderoben. 

- Spillergruppa fikk informasjon om hvorfor det som skjedde med Christian skjedde, og så får de selvfølgelig tid til å prate sammen og bearbeide det. Spillerne er lojale med hverandre, det er sånn vi vil ha det. For meg er det ikke noe problem at de ønsker Christian tilbake. Det kan skje, det. Vi får se på mandag hvordan tingenes tilstand er og hvordan vi håndterer den praten vi har da.

Ærlig person Rekdal nekter for at han prøver å sende ut noe annet signal enn at han ikke er fornøyd med Grindheims sportslige prestasjoner.

- Jeg er en ærlig person som sier det som det er. Samtalen vi hadde var åpen, ærlig og fornuftig. Den var kanskje også litt depressiv for oss begge på enkelte ting, naturlig nok. Han føler ansvar. Jeg føler ansvar. Og utfallet ble som det ble. Treneren eller manageren har det siste ordet. Det er viktig å poengtere her, sier Rekdal.

Motivert På spørsmål om sin egen motivasjon svarer Vålerenga-sjefen:

- Jeg har samme motivasjon som alle andre. Det er tøffe dager og det er gode dager. Jeg har langt ifra gitt opp. Men innimellom er det veldig frustrerende, det tror jeg det er på din arbeidsplass også. Jeg er ikke noe unikum i forhold til andre personer. Humøret vil automatisk gå opp og ned. Det er en naturlig greie hos alle mennesker.

Han fortsetter:

- Det er ingen som taper eller vinner en fotballkamp alene. Vi har skuffet hverandre og ikke fått ut potensialet vårt. Det er mitt ansvar.

 

PÅ FELTET: Kjetil Rekdal ledet et Grindheim-løst Vålerenga på dagens trening i Oslo. Foto: Tore Ulrik Bratland
PÅ FELTET: Kjetil Rekdal ledet et Grindheim-løst Vålerenga på dagens trening i Oslo. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer
Lik Dagbladet Sport på Facebook

Meninger rett i innboksen! Meld deg på vårt nyhetsbrev for å motta ukas viktigste saker fra Dagbladet Meninger hver fredag.