Vålerenga står foran tøffe økonomiske kutt

Styrer mot et underskudd på 12-13 millioner kroner.

 TØFFE TIDER: Styreleder Åge Petter Christiansen i Vålerenga Fotball må kutte fire millioner innen 30 dager. 
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
TØFFE TIDER: Styreleder Åge Petter Christiansen i Vålerenga Fotball må kutte fire millioner innen 30 dager. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

Vålerenga må kutte i de administrative lønns- og personalkostnadene med fire millioner kroner allerede i løpet av august, skriver VG.

Det er snakk om en gedigen budsjettsprekk etter at årets budsjett ble satt opp med to millioner kroner i minus.

VG skriver at en regnskapsrapport i mai viser at underskuddet vil ende på cirka 13 millioner kroner. Da denne rapporten forelå begynte varsellampene å blinke i kontorene på Valle Hovin.

Rent sportslig har Vålerenga-sesongen vært en skuffelse. Det er blitt 21 poeng på 16 kamper, men dette er likevel ikke den største bekymringen i kontorene på Valle.

Brev til ansatte Mandag fikk alle ansatte et brev fra klubbledelsen i form av en mail, der de umiddelbare sparetiltakene ble offentliggjort. I og med at fire millioner skal kuttes umiddelbart, betyr det tynnere administrasjon i Vålerenga allerede fra august.

- Vi må foreta en del tiltak og gjøre disse grepene nå. De er nødvendige for å ha en bærekraftig økonomi, forteller stabssjef Stig-Ove Sandnes til VG. Han får støtte fra styreleder Åge Petter Christiansen.

- Det kan se dramatisk ut, men vi må justere nivået på kostnadene våre i og med at vi ikke får de resultatene man ønsker seg, verken på eller utenfor banen, sier han.

Pål Breen som er administrerende direktør i klubben, sier at de røde tallene i regnskapet ikke kommer som lyn fra klar himmel, særlig når den sportslige drahjelpen er uteblitt.

- Vi visste at det var et tøft budsjett da vi la det. Det ble jo budsjettert med to millioner kroner i underskudd. Nå viser prognosene dessverre minus 12 millioner som vi må spare inn, sier Breen.

Oppsigelser Oslo-laget har ikke fått på plass noen generalsponsor som er priset til ti millioner kroner. Men VG skriver at det virker som om oppsigelser ikke er til å unngå i klubben, selv om en generalsponsor skulle komme på plass i løpet av sommeren.

Styrelederen sier at han liker situasjonen dårlig.

- Dette er aldri hyggelig. Jeg har stor forståelse for den skuffelsen og forbitrelsen som rammer de som må gå. Samtidig tror jeg folk vil forstå at det må gjøres.

- Kutt i lønnsutgiftene er nødvendige i Vålerenga og i norsk fotball, det er alle enig i, sier Christiansen.

Foreløpig håper man å skjerme A-laget, men på sikt er målet å ha færre spillere uten å svekke det sportslige tilbudet.

(NTB)