SISTE ULLEVAAL-KAMP: Bojan Zajic takker Ullevaal-fansen for støtten etter en kamp mot Lillestrøm. I dag spiller Vålerenga foran Ullevaal for siste gang før de flytter til ny stadion. Foto: NTB Scanpix
SISTE ULLEVAAL-KAMP: Bojan Zajic takker Ullevaal-fansen for støtten etter en kamp mot Lillestrøm. I dag spiller Vålerenga foran Ullevaal for siste gang før de flytter til ny stadion. Foto: NTB ScanpixVis mer

Vålerengas siste kamp på Ullevaal

Vålerenga-stjernens beste Ullevaal-minne: - Jeg hadde en fin skuddfinte. Det målet har jeg sett mye på TV

I kveld avslutter Vålerenga Ullevaal-epoken. Bojan Zajic husker spesielt godt Stabæk-kampen i 2008.

(Dagbladet): Ullevaal Stadion har vært Vålerengas hjemmebane siden 2000. I dag spiller de sin siste kamp der før de flytter til Valle Hovin.

Bojan Zajic er en av spillerne med flest toppseriekamper for Vålerenga. Zajic, som i dag er assistenttrener i Sandnes Ulf, husker én kamp spesielt godt.

- Vi møtte Stabæk i 2008. Jeg husker den scoringen, selvfølgelig. Stabæk vant serien det året. Jeg hadde en fin skuddfinte før jeg scoret. Det målet har jeg sett mye på TV i etterkant. Gode minner, sier Zajic om målet fra kampen Vålerenga vant 2-1.

Målet er en YouTube-klassiker. Vålerenga kontret, og Bengt Sæternes forsøkte et dribleraid. Han ble stoppet. Deretter fikk Zajic ballen. Serberen viste Sæternes hvordan man skal gjøre det. Med en ultraeffektiv skuddfinte dro han av hele Stabæk-forsvaret, før han var sikker som en kodebrikke alene med Jon Knudsen.

Møtte storlag

- Jeg hadde seks fantastiske år der. Vålerenga er en stor klubb, og det var stort å spille for dem. Jeg var litt lei meg på slutten, men jeg har likevel mange gode øyeblikk fra Ullevaal Stadion. Jeg scorte mange fine mål og spilte med gode spillere, forteller Zajic.

GODE MINNER: Bojan Zajic husker treningskampene mot storlagene på Ullevaal spesielt godt. Her mot Wayne Rooney og Manchester United i 0-0-kampen for fem år siden. Foto: NTB scanpix
GODE MINNER: Bojan Zajic husker treningskampene mot storlagene på Ullevaal spesielt godt. Her mot Wayne Rooney og Manchester United i 0-0-kampen for fem år siden. Foto: NTB scanpix Vis mer

Utover scoringen mot Stabæk husker ikke Bojan så veldig mange konkrete opplevelser fra Ullevaal Stadion. Han husker en kul kamp mot Rosenborg, «men det var jo på Lerkendal». Likevel trekker han frem tre kamper som muligens betydde mer for ham enn for Vålerenga-fansen.

- Treningskampene mot Barcelona, Liverpool og Manchester United. Det var flere bortefans der, men vi fikk muligheten til å spille mot store spillere og så hvor nivået lå. Vi scoret mot Liverpool og Barcelona, det var stort, mimrer Zajic.

Positiv til ny stadion

Han tror det blir bra for Vålerenga å få ny hjemmebane. Vålerenga kultur- og idrettspark har plass til cirka 18 000 tilskuere.

- Vålerenga har kanskje den beste fansen i Norge, men det ble bare færre og færre tilskuere på Ullevaal da jeg spilte der. Det nye stadionet er mindre, og da kan de kanskje klare å fylle den.

VILLE HA SVAR: Kjetil Rekdal ville vite hvorfor Bojan Zajic feiret som han gjorde. Det sa han klart i fra om i mixed zone etter kampen. Se opptrinnet her. Video: Lars Kvam / Dagbladet Vis mer Vis mer