Vålerenga suverene

Men ikke på straffe.

(Dagbladet.no): Det var klasseforskjell på Aalesund og Vålerenga, men takket være en straffebom fra sistnevnte og feigt spill i andre omgang, kunne kampen vippet over til svake Aalesund.

Det gjorde den imidlertid ikke, og mot slutten kunne Vålerenga kontrollere inn tre viktige Tippeligae-poeng.

Aalesund begynte best på Color Line stadion, men utover i omgangen festet Enga grepet. Det var heller ikke ufortjent da bortelaget fikk staffe - selv om det nok var av det billige slaget.

Morten Berre stormet inn i feltet og falt i en duell. Sist uke bommet Steffen Iversen på straffe, det fikk han ikke muligheten til å gjøre igjen. I stedet måtte Freddy dos Santos i ilden foran nesten 2000 klansfolk, men presset ble for stort og Adin Brown i AaFK-målet for god. Dermed fikk Vålerenga sin andre straffebom på en uke.

Men i motsetning til kampen mot Tromsø sist lørdag, fikk ikke dagens miss noen innvirkning på poengfordelingen.

Til det var Vålerenga, anført av en glimrende Amund Skiri, for gode.

Like før pause utnyttet Vålerenga usikkerhet i Aalesund-forsvaret. Innlegget fra høyre ble nikket i mål av Magne Hoseth fra få meters hold.

Hoseths første mål i Vålerenga-drakta kom like før pause og ga Vålerenga den roen de trengte inn i garderoben.

SÅ GLAD: Magne Hoseth (skjult bak AaFK-spiller) har scoret sitt første VIF-mål og Steffen Iversen jubler. Christian Grindheim skjønner ikke helt hva som har skjedd. Foto: Scanpix
SÅ GLAD: Magne Hoseth (skjult bak AaFK-spiller) har scoret sitt første VIF-mål og Steffen Iversen jubler. Christian Grindheim skjønner ikke helt hva som har skjedd. Foto: Scanpix Vis mer

– Det tok en omgang før vi ble vant til underlaget, men i andre omgang hadde vi god kontroll, sier Magne Hoseth til ANB.

Og Hoseth har rett. Utover i andre omgang la Vålerenga seg dypt og ventet på kontringssjansene som måtte komme. Mens Aalesund skuslet bort de sjansene de fikk. Både Lasse Olsen og Peter Werni hadde muligheter, men det er ingen tilfeldighet at Aalesund har scoret færrets mål i Tippeligaen.

- Vi må bli mer besluttsomme foran mål, sier AaFK-trener Ivar Morten Normark.

I stedet kunne vidunderbarnet Alexander Mathisen, som tidligere har vært i Parmas ungdomsavdeling, punktere kampen for Vålerenga. En liten stikker var alt som skulle til for at unggutten kunne sette ballen i mål alene med Adin Brown. At Vålerenga ikke plusset på i målprotokollen på overtid, skyldes slurv og unøyaktighet. Iversen fikk den største fire minutter på overtid da han skjøt utenfor fra 12 meter.

Vålerenga følger dermed Start i toppen av Tippeligaen. Oslo-laget ligger fortsatt fire poeng bak laget fra Kristiansand, som imponerte langt mer enn Vålerenga i dag med 5-2-seieren over Rosenborg.

STRAFFE! Morten Berre faller lett i feltet og Vålerenga får straffe. Den misser Freddy Dos Santos.
STAKK HODET FRAM: Magne Hoseth stikker hodet fram og nikker Vålerenga opp i føringen.