Vålerenga tapte sin femte kamp på rad

Rosenborg - Vålerenga 4-2. Innleide Mamadou Diallo rakk å bevise at han blir en viktig mann for Vålerenga. Men det hjalp lite mot Rosenborg.

- Jeg er veldig fornøyd med hans debut, sier VIF-trener Knut Arild Løberg etter tapet på Lerkendal.

Både Løberg og VIF-spillerne følte at de hadde sjanse til poeng søndag, selv om hjemmelaget vant sjansestatistikken 10-5 til slutt.

Med Diallo på topp har VIF fått en spiller som kan skape mye på egenhånd, og det trengs i savnet av et kollektivt angrepsspill. På to minutter tidlig i andre omgang snudde Diallo kampen.

Først løp han lekende lett fra Bragstad og utlignet sikkert til 1-1. Minuttet etter ble Diallo felt Riihilahti satte straffen i mål.

Men av Rosenborgs mange kvaliteter er evnen til alltid å komme tilbake en av de aller beste. Selv uten å spille opp mot sitt beste snudde hjemmelaget kampen og scoret tre mål de siste 22 minuttene.

Først headet Bent Inge Johnsen inn 2-2, før Totto Dahlum var frampå etter et frispark og Bent Skammelsrud avsluttet med et straffespark.

- Vi trodde nok at det skulle bli enkelt etter målet tidlig i første omgang. Etterhvert ble vi slurvete og upresise, og i begynnelsen av andre omgang mistet vi konsentrasjonen. Men vi klarte å heve oss, sier RBK-trener Nils Arne Eggen.

(NTB)