Vålerenga til Hellas i Europa League

Sjekk trekningen til de norske lagene.

EUROPEISKE AMBISJONER: Kristofer Hæstad og Vålerenga drømmer om Europa League, men først må Oslo-klubben gjennom kvalifisering. Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
EUROPEISKE AMBISJONER: Kristofer Hæstad og Vålerenga drømmer om Europa League, men først må Oslo-klubben gjennom kvalifisering. Foto: Kyrre Lien / SCANPIXVis mer

(Dagbladet.no) Etter å ha sluppet første og andre kvalifiseringsrunde, kom Vålerenga og Fredrikstad i dag inn i Europa League-kvaliken.

Oslo-laget, som har tre strake tap i Tippeligaen, skal møte greske PAOK.

- Med tanke på hva vi kunne trukket, er jeg ikke misfornøyd med dette. Vi kunne både møtt vanskeligere lag og trukket lag som hadde gitt en tøffere reisevei. Nå kjenner jeg ikke PAOK spesielt godt, men det er jo et lag som har vært mye i Europa og sånn sett har litt erfaring fra dette, sier VIF-trener Tor Ole Skullerud til Dagbladet.

PAOK kom på andreplass i den greske superligaen denne sesongen, åtte poeng bak seriemester Olympiakos.

Kunne møtt PSV
Lagene var delt inn i grupper under trekningen, og Vålerenga kunne også møtt de tidligere lagkameratene Daniel Fredheim Holm og Kjetil Wæhler i Aalborg eller PSV Eindhoven.

- PSV var vel kanskje det sterkeste laget vi kunne møtt og deretter PAOK. Jeg er uansett glad vi slipper å reise til Hviterussland eller Ukraina, sier Skullerud.

KLARTE IKKE PUTTE: Steffen Iversens Rosenborg skuffet og spilte 0-0 hjemme mot Karabagh i går. Foto: Ned Alley / SCANPIX
KLARTE IKKE PUTTE: Steffen Iversens Rosenborg skuffet og spilte 0-0 hjemme mot Karabagh i går. Foto: Ned Alley / SCANPIX Vis mer

Fredrikstad har også slitt og ligger rett over kvalikplassen i Tippeligaen. Østfoldingene møter polske Lech Poznan i den tredje kvalikrunden. Det blir helt sikkert tøft, men de kunne også trukket John Arne Riises Roma - som hadde vært mye verre.

Bra RBK-trekning
Et lag som har lang mer europeisk rutine er Rosenborg. Trønderne tjuvstartet virkelig denne sesongen, da de tidligere denne måneden slo ut færøyske Runavik i den første kvalikrunden. I går kveld skuffet de derimot, da de bare klarte 0-0 hjemme mot Karabakh fra Aserbajdsjan.

- Vi holder ikke normal standard. Jeg tror dette er den verste kampen vår i år, sa toppscorer Rade Prica etter kampen.

Nå må de spille minst 1-1 i bortekampen neste uke for å gå videre til tredjerunden. Klarer de det vil de møte Honka (Finland) eller Bangor (Wales).

Finnene vant 2-0 på hjemmebane og har et godt utgangspunkt foran returen i Wales. Dette skal uansett være overkommelig motstand for de norske serielederne, om de klarer å slå ut Karabakh.

Tur til Balkan for Tromsø?
Tromsø leverte en sterk kamp borte mot Dinamo Minsk i går, som endte 0-0. Dermed vil det holde meg seier hjemme for å gå videre. Da vil i så fall Milano (Makedonia) eller Slaven Koprivnica (Kroatia) vente i de to neste kampene.

Kroatene vant førstekampen 4-0 på bortebane, så alt tyder på at det blir Slaven Koprivnica på TIL.

VISTE MUSKLER: Douglas Sequeira og Tromsø spilte 0-0 borte mot Dinamo Kiev i går kveld. Foto: AP
VISTE MUSKLER: Douglas Sequeira og Tromsø spilte 0-0 borte mot Dinamo Kiev i går kveld. Foto: AP Vis mer

Tredjerundekampene spilles 30. juli og 6. august.

Vinnerne fra disse kampene går videre til en playoffrunde, som går av stabelen i slutten av august. Deretter er det duket for gruppespill fra september til desember.

Her kan du sjekke hele oppsettet for den tredje kvalikrunden

EUROPEISK OPPTUR? Fredrikstad og Everton Santos da Costa har bare én seier på de siste seks seriekampene. Foto: Linn Catrin Olsen / SCANPIX
EUROPEISK OPPTUR? Fredrikstad og Everton Santos da Costa har bare én seier på de siste seks seriekampene. Foto: Linn Catrin Olsen / SCANPIX Vis mer