Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vålerenga til kvartfinale etter straffeduell

Regjerende cupmester Vålerenga sikret kvartfinaleplass i NM fotball etter en dramatisk straffeduell som oslolaget vant 11-10.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ulykkesfugl for kanarifuglene ble Arild Sundgot som bommet i det andre forsøket. Før det traff begge lag fra elevemeteren. Etter ekstraomgangene sto det 1-1. For Vålerenga var det første seier på Åråsen siden 1996.

Vanligvis blir det dramatisk når Vålerenga møter Lillestrøm. Det ble det også denne gang på Åråsen. Det tidvis kokte blant nærmere 10.000 tilskuere. Dommer Terje Hauge igangsatte kampen 20 minutter for sent fordi en rekke av VIF-klanens medlemmer måtte flyttes. De var plassert sammen med kanarifans.

Senere i kampen brukte han rettvis kortene flittig.i den tette og fartsfylte cupkampen, hvor VIF var det beste laget. I 2. omgang hadde VIF en rekke store sjanser, men en god Emille Baron holdt hjemmelaget i kampen.

God Grahn

For første gang i år slo urokråka Tobias Grahn til. Etter 56 minutter trillet han sammen med Ardian Gashi rundt med LSK-forsvaret og satte ballen kontant i mål.

Alt etter 12 minutter banket Lillestrøm inn 1-0 ved Pål Strand. Fra skrå vinkel scoret han på Øyvind Bolthof.

For lillestrømlingene ble det tunge løft. Veteranen Gunnar Halle var tilbake etter å ha sonet for gule kort i forrige kamp. Men etter 72 minutter fikk han rødt kort etter som bakerste mann å ha holdt igjen Ardian Gashi.

For Vålerenga startet for første gang Lars Bohinen som spilte en god 1. omgang. Han holdt 72 minutter før krampa tok ham.

(NTB)