Vålerenga til topps for å bli

Vålerenga løste en vrien Aalesund-gåte, og leder serien for første gang under Kjetil Rekdal. Der kan de også være når serien er slutt 30. oktober.

ULLEVAAL (Dagbladet): Bare én ting betydde noe for Vålerenga mot Aalesund: Seier og tre poeng.

Med matchvinnerscoring av Morten Berre og en siste spiker fra Stefan Ishizaki, leder Oslo-laget Tippeligaen etter 3- 1-seier på Ullevaal.

-  En barriere er brutt. Vi har aldri ledet Tippeligaen med meg som trener, sier en fornøyd Kjetil Rekdal.

Og snakk om serieledelse følges som alltid opp av spørsmål om seriegull.

-  Årets serie blir veldig jevn. Det som er sikkert, er at om vi fortsetter slik, med seier i fire av fem kamper, blir vi seriemestrer, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.Så langt alt vel, med andre ord.

Stabilitet

-  Vi har starta bra rent poengmessig, men det er langt igjen til toppformen. Aalesund burde vi slå ganske greit, men vi brukte for lang tid. Det var godt å få seieren, fortsetter Rekdal.

Han mener forskjellen mellom nummer en og resten vil vise seg mot slutten av sesongen.

SCORING: Morten Berre hadde bare vært på banen i fire minutter før han scoret Vålerengas andre mål. -  Jeg har ikke trent annerledes for å score flere mål, sier Berre. Foto: Arnt E. Folvik
SCORING: Morten Berre hadde bare vært på banen i fire minutter før han scoret Vålerengas andre mål. - Jeg har ikke trent annerledes for å score flere mål, sier Berre. Foto: Arnt E. Folvik Vis mer

-  Tippeligaen er som sagt jevn, og vinneren vil være det laget som er mest stabilt, det laget som fortsatt tar poeng når de andre sliter med å gjøre det.

-  Da må det være godt å vite at dere bare kommer til å bli bedre?-  Det er betryggende, men samtidig er det slik med fotball at nivå og resultater ikke henger sammen. Dermed er det ikke automatisk slik at vi vil ta flere poeng dersom vi spiller bedre. Kanskje vi tar færre, sier Vålerenga-treneren.

Storscorer

-  Men vi vil jo selvfølgelig bli bedre. Det er mye å hente. Fysisk henger vi etter i forhold til i fjor. Spillerne orker mindre. Det skal vi gjøre noe med.

Og Rekdal liker å se Morten Berre bøtte inn mål. På de fem første kampene har spilleren med tre seriemål i fjor scoret seks ganger.

-  Morten får mer uttelling for arbeidet han legger ned enn han gjorde før, men han har ikke gjort noe annerledes enn tidligere. For min del er det i og for seg det samme hvem som scorer målene, bare de kommer, sier Rekdal.

Det er det for Morten Berre også. Nesten, i alle fall.

-  Jeg spilte bra i fjor også, men da ble jeg ikke lagt så mye merke til på grunn av at jeg ikke scoret. Nå er det fokus på meg, men jeg har bare hatt god uttelling. Jeg har ikke trent annerledes for å score flere mål.

Rullerer

Mai er kanskje den hardeste fotballmåneden i Norge. Spillerne har så vidt kommet i gang, og så kommer seks seriekamper, cupkamp (VIF møter Hadeland) og eventuelt landskamper.

-  Det er veldig tøft, og jeg er glad vi har en stor stall slik at vi får rullert og fordelt belastningen. Dette er samtidig god trening for oss. Vi skal forhåpentlig spille både cup, Champions League-kvalik og serie på seinsommeren, da drar vi med oss gode erfaringer fra mai.

-  For du vet, det er sånn fotballen er blitt. I utlandet rullerer de mye på hvem som spiller. Jeg vil heller ha en uthvilt spiller enn en sliten spiller som var god i forrige kamp.

JUBLER IGJEN: Tippeligaens toppscorer Morten Berre jubler etter sin sjette scoring. Her gratuleres han av Thomas Holm (t.h.) og Christian Grindheim.