Vålerenga tilbake på toppen

Sparta på smell i Asker.

Vålerenga er tilbake i tabelltoppen igjen med 3-2 over Comet etter forlegning. Samtidig gikk serieleder Sparta på et 0-4-tap for Frisk-Asker.

På Jordal Amfi ble Johnny Bruun matchvinner med sin scoring i forlengning. Da hadde Vålerenga klart å hente inn Comets 1-2-ledelse mot slutten av 3.-periode etter en scoring av David Nyström. Mathias Trygg hadde sendte vertene i føringen i 1.-periode.

Etter en målløs midtperiode scoret Comet to mål ved Albin Lorentzon og Inge Stokvik. Haldenserne var i ledelsen til tre og et halvt minutt gjensto av kampen.

I Askerhallen måtte Sparta gå mølløse av isen. For Frisk-Asker var det brødrene Chris og Cam Abbott som var en store forskjellen. Begge endte opp med ett mål og to assist. Sami-Ville Salomaa og Erik Ruswurm sto for de andre scoringene.

Storhamar kom under 0-1 for Furuset etter en periode, men Hamar-laget kom kraftig tilbake og vant til slutt 5-2.

I Stavanger ble det hjemmeseier med målrike med 7-5 over bunnlaget Trondheim. Stjernen klarte ikke å ta innpå Furuset som holder den siste sluttspillplassen etter 0-2-tapet for Lillehammer. Det skiller fortsatt seks poeng mellom Furuset og Stjernen.

(NTB)

MATCHVINNER: Johnny Bruun satte inn vinnermålet i spilleforlengningen. Foto: MORTEN HOLM/SCANPIX
MATCHVINNER: Johnny Bruun satte inn vinnermålet i spilleforlengningen. Foto: MORTEN HOLM/SCANPIX Vis mer