Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vålerenga tjener seks mill. på United-kampen

Like mye verdt som 15 kamper i Tippeligaen.

FYLLER ULLEVAAL OG KLUBBKASSA: Her har Manchester Uniteds Danny Welback akkurat snublet seg fra ballen alene med Gudmund Taksdal Kongshavn i Vålerengas mål. For Vålerenga ble det gevinst selv om selve kampen endte 0-0.Foto: Anette Karlsen/NTB Scanpix
FYLLER ULLEVAAL OG KLUBBKASSA: Her har Manchester Uniteds Danny Welback akkurat snublet seg fra ballen alene med Gudmund Taksdal Kongshavn i Vålerengas mål. For Vålerenga ble det gevinst selv om selve kampen endte 0-0.Foto: Anette Karlsen/NTB Scanpix Vis mer

ULLEVAAL (Dagbladet): Når Vålerenga arrangerer showkamp mot Manchester United på Ullevaal stadion er det ikke først og fremst for å glede Klanen. Kilder i Vålerenga opplyser til Dagbladet at de omsetter nesten like mye på gårsdagens 0-0-kamp mot Manchester United,  som de gjør på å arrangere femten hjemmekamper i Tippeligaen.

I går løste 24 998 personer billett til den røde festen på Ullevaal, hvor Manchester United-supporterne betalte opp mot 895 kroner per hode.

Millionbutikk
Etter det Dagbladet vet, betaler Vålerenga én million pund for å få Manchester United på besøk. Men når alt av ekstrainntekter i forbindelse med billettsalg, reklame og andre rettigheter regnes inn, omsetter Vålerenga for nesten tjue millioner kroner.

Det er over en tredel av totalbudsjettet til Tippeliga-leder Strømsgodset denne sesongen.

- Det er en viktig kamp for oss, også økonomisk, men vi tar en ganske stor risiko når vi henter disse lagene, sier administrerende direktør i Vålerenga, Pål Breen, til Dagbladet.

- Hvis vi får en følelse av at de ikke kommer med sine beste spillere, og dere begynner å skrive om det, er det jo ikke sikkert vi selger ut billettene. Vi må selge over 21 000 for bare å gå i null.

I år tjente Vålerenga rundt seks millioner på treningskampen.

Vidic-comeback
I går stilte Manchester United med alt de hadde av tilgjengelige stjerner. Rio Ferdinand, Wayne Rooney, Nani, Nemanja Vidic, Paul Scholes - de var der alle sammen.

Men bare i korte glimt viste stjernegalleriet kombinasjonene og de tekniske detaljene som publikum hadde kommet for å se. Kaptein Vidic innrømmer at de har noe å rette på før Premier League-start mot Everton 20. august - men er ikke bekymret.

- Vi skaper sjanser, og det er en lettelse. Det er riktig at vi ikke har scoret mye, men det kommer. Fem, seks hos oss spilte sin første kamp på lenge i dag. Vi er ikke kliniske nok ennå, men har de neste treningskampene til å rette på det, sier serberen.

Jakter de tre store
Fordi kostnadene er så store, kan ikke Vålerenga hente hvem som helst til de årlige showkampene. Grovt sett er det bare Liverpool, Barcelona og Manchester United som har stor nok fanskare i Norge til at det lønner seg å hente dem. For i går var det langt mellom de blå Vålerenga-draktene på tribunen.

Det er med andre ord ikke Vålerengas kjernepublikum som spytter penger inn i klubbkassa når Manchester United er på besøk.

- Vi ser jo at det ikke var mange av våre egne her, medgir Breen, men han vil ikke være med på at det er disse showkampene som redder budsjettet til Vålerenga år etter år.

- Vi visste jo om denne motstanderen før vi la budsjettet for denne sesongen. Selv om ikke avtalen var helt i boks, visste vi at vi skulle ha en showkamp, og da budsjetterte vi også med et bidrag fra den inn i budsjettet, forteller Breen.

Barca neste år?
Med United-kampen kvittert ut er Breen allerede i gang med å se framover mot neste sesongs storkamp for Vålerenga.

- Neste år er vi 100 år, så da er det kanskje på tide med Barcelona igjen?

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media