Vålerenga tok seg videre med et nødskrik

Rotet bort ledelsen på to minutter.

• Elverum - Vålerenga 2-3 (0-0)

(Dagbladet): Vålerenga sleit i første omgang. Fikk overtaket med 2-0 i andre omgang. Før de rotet bort ledelsen, og kampen så til ekstraomganger mot Elverum i andre runde av cupen.

Men så sørget Vidar Örn Kjartansson for at gjestene fra Oslo så vidt berget seg videre til neste runde.

- Det var godt å avslutte kampen med å vinne 2-3. Vi var veldig uforsiktig, og jeg var forbanna over at vi slapp inn to mål på to minutter, sier matchvinner Kjartansson til TV2 etter kampen.

Holm scoret i comebacket I går var Daniel Fredheim Holm tilbake på sin første Vålerenga-trening etter nakkeskaden han pådro seg i kampen mot Sarpsborg 08.

Han ble puttet rett inn i start-elleveren i dagens cupkamp mot Elverum. Og det angret nok ikke trener Kjetil Rekdal på etter kampen. Men Vålerenga levde farlig en god stund.

For Elverum styrte store deler av spillet de første 45. minuttene, og hadde kontroll på gjestene fra Oslo. Mens hjemmelaget skapte flere sjanser i første omgang, var Vålerenga langt unna.

Etter flott gjennomspill av veteran Morten Berre, kom innlegget fra Ghayas Zahid langs bakken mot Fredheim Holm. Sistnevnte satte ballen inn bak keeper Yngve Sandbuløkken, og Rekdal og VIF kunne puste litt lettet ut.

Bytttet spillere Bare tre av spillerne fra 3-0-seieren mot Stabæk mandag var i start-ellevern til Vålerenga under cupoppgjøret.

TILBAKE: Daniel Fredheim Holm var tilbake i Vålerenga-trøya etter nakkeskaden, og satte inn 1-0-målet for gjestene fra Oslo. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix
TILBAKE: Daniel Fredheim Holm var tilbake i Vålerenga-trøya etter nakkeskaden, og satte inn 1-0-målet for gjestene fra Oslo. Foto: Geir Olsen / NTB Scanpix Vis mer

Sikker på seier var nok ikke VIF-sjefen, som puttet innpå lagets målmaskin, Vidar Örn Kjartansson, i det 66. minutt.

Likevel var det en annen innbytter som skulle øke ledelsen for gjestene rett før 80. spilte minutter.

På en corner fra Fredheim Holm headet Kjartansson rett på Elverum-keeperen. Da returen spratt rett i beina på innbytter Sivert Heltne Nilsen, hadde han ingen problemer med å sette den inn i nettmaskene.

To smell fra Elverum Men da Vålerenga muligens begynte å tro at seieren var i boks etter 2-0-scoringen, smalt det fra hjemmelaget. To ganger.

Bare to minutter etter Heltne Nilsens scoring sørget Elverums Peder Nersveen for redusering med et langskudd langs bakken og inn mål bak VIF-keeper Michael Langer.

Og i minuttet etter sendte 40-år gamle Lars Christer Kleiven Elverum-fansen til himmels, da han utliknet til 2-2 på hodet etter et frispark.

- På 2-0 trodde jeg vi skulle ro dette i land. Men når det ble 2-2, så det veldig mørkt ut en stund, sier Daniel Fredheim Holm til TV2.

Begge lag hadde sine skudd i stolpen før det så ut til å gå til ekstraomganger.

Men på overtid dukket Vålerengas målmaskin opp da klubben trengte ham som mest. Han sørget for at gjestene gikk videre etter at han satte inn 2-3-scoringen rett før dommeren blåste av.

Dermed var moroa over for Elverum, mens Vålerenga gikk videre med et nødskrik.

- Slapp billig unna - Etter 2-2 kunne vi tape, for da var det kaos der ute. Vi slapp billig unna i dag, men det er ikke sikkert vi gjør det neste gang, sier en ikke helt fornøyd Vålerenga-trener, Kjetil Rekdal.

Elverum var ikke langt unna å få kampen til ekstraomganger, og synes selvfølgelig tapet var surt.

- Vi fikk en veldig god opplevelse i dag, vi har ikke fått en så god start i serien, så det var godt å få det ut i full blomst i dag, sier Elverums 40 år gamle målscorer Lars Christer Kleiven.

- Det kjennes litt bittert ut nå. Det å være først på ballen handler ikke om ferdigheter, men innstilling. Og det synes jeg vi var bedre på enn Vålerenga i dag, sier Elverum-trener Kevin Knappen.

Stabæk og Viking videre Viking var det Tippeliga-laget som hadde den greieste skuringa i kveld.

Mot Sola hadde laget som ligger på tredjeplass i serien ingen problemer. Oppgjøret endte til slutt hele 1-7 i favør Viking, uten at seieren noen gang var truet.

På Raufoss gikk Stabæk videre med resultatet 1-2. Gjestene fra Bærum var det friskeste laget i første omgang, og satte inn begge sine mål i de første 45 minuttene.

I andre omgang var Raufoss mer med, og fikk van på mølla etter Rocky Lekajs straffescoring i det 70. minutt. Men hjemmelaget greide ikke å få inn flere mål, og dermed var det Stabæk som avanserte til tredje runde.