Vålerenga tøyer lisensfrist

Åtte timer før fristen går ut har Vålerenga fortsatt ikke levert søknad om fornyet lisens.

Først det viktigste for VIF-fansen, servert av daglig leder Elin Horn:

- Vi har fortsatt god tro på at dette skal gå i orden, sier VIF-lederen til Dagbladet.no i ettermiddag.

Men søknaden om profflisens var ennå ikke på bordet hos Norges Fotballforbund litt før kl. 16 i ettermiddag. Den absolutt siste fristen for levering er ved midnatt.

- Det er bare noen praktiske ting igjen. Vi håper å levere i løpet av noen timer, sier Horn.

Vålerenga og supporterne Klanen har samlet inn penger i lyntempo siden tippeligaplassen ble berget forrige helg. I første omgang er fire millioner kroner kommet inn i kassa.

- Vi har fått inn i overkant av de fire millionene som trengs til drift ut året, to av millionene er fra Klanen, sier Horn.

NFFs lisenskrav er mange, der økonomien har vært det største hinderet for Oslos blåhvite elitelag. I tillegg må Vålerenga tilfredsstille sportslige krav om et visst antall lag i aldersbestemte klasser, med kompetente trenere.

Infrastruktur og stadion er også et krav, og Vålerenga brukte Ullevaal som hjemmebane forrige sesong. Ulike lover og regler skal også følges i henhold til NFFs retningslinjer.

Men det viktigste er altså å overbevise NFF om at økonomien er under kontroll.

- Vi har alt på plass, det er bare formaliteter igjen nå, sier Horn.

Hvis hvis lisensen ikke fornyes av Norges Fotballforbund spiller klubben i 2. divisjon neste år. Svar fra NFF på søknad kommer trolig i løpet av helga.

REDNINGSMENN:</B> Vålerengas supportere i Klanen har samlet inn to millioner kroner til klubben.