- Vålerenga trenger mine kvaliteter, det vet jeg

Fellah føler han lekte seg mot Viking.

Vålerenga - Viking 1-0

ULLEVAAL (Dagbladet): Med sitt lave tyngdepunkt og slepne teknikk har Mohammed Fellah det som populært kalles unorske ferdigheter. 

Forrige sesong trøblet han med et kne og viste bare potensialet sitt i små glimt. I oppkjøringen til årets sesong har han slitt med en ankel og i tillegg vært syk - og i de to første seriekampene fikk han ikke spille et eneste minutt. 

Mot Viking i går ble han derimot sendt i oppvarming etter bare 25 minutter, i en periode av kampen hvor Vålerenga fikk kjørt seg ganske grundig. Til 2. omgang erstattet han Martin Pusic i «10-er-rollen» - og det satte fart på vertene. 

Fellah viste fram noe av reportoaret sitt med frekke dragninger, tunneler og et framspill Marcus Pedersen headet centimeter utenfor, før han la innlegget som Indridi Sigurdsson styrte i eget mål. 

- Jeg synes jeg gjorde et bra innhopp. Vi vinner kampen, jeg skyter innlegget i en motspiller og det blir mål. Jeg føler jeg lekte meg, og at jeg viste litt av mine kvaliteter, sier Fellah til Dagbladet. 

Vil ha tierrollen
Nå vil han naturligvis starte de neste kampene også, og aller helst i den rollen han hadde mot Viking - i rommet like bak spissen. Eller 10-er-rollen, som han kaller den selv. 

- Det er helt riktig, det er den posisjonen jeg vil spille og som jeg trives best i. Det tror jeg dere også ser, i hvert fall de som kan fotball, at det er den rollen jeg er best i. Spiller du i en annen rolle er det greit å gjøre det enkle, men i den rollen er det litt «fiks faks».

- Men det er tøff konkurranse der? 

- Ja, vi har Bojan (Zajic), (Martin) Pusic, Veigar (Pall Gunnarsson) og meg selv. Det får meg til å jobbe enda hardere, og så må jeg gripe sjansen når jeg får den, sier Fellah. 

- Vil bevise at jeg er blant de beste
Det gjorde han så absolutt i går, og Martin Andresen skal ikke få det helt enkelt med å sette ham ut av laget til neste kamp mot erkerival Lillestrøm.

VIF-treneren likte dårlig å få spørsmål om det lå andre årsaker enn rent sportslige bak avgjørelsen om benke Fellah i de første to kampene. Det er nemlig blitt trukket paralleller mellom situasjonen til Harmeet Singh og Mohammed Fellah - førstnevnte har kontrakt ut sesongen og ønsker ikke å forlenge. 

Det gjorde at Andresen benket ham i serieåpningen, men ettersom Singh har vist seg bedre enn utfordrerne i samme posisjon, har han startet de to neste. 

Fellah har kontrakt ut 2013-sesongen. 

- De er ikke i samme situasjon, understreket Andresen i går. 

HEVET VÅLERENGA ETTER PAUSE:Mohammed Fellah ga Vålerenga det lille ekstra de manglet før pause, og var sterkt involvert i vinnermålet. 
Foto: Terje Bendiksby / Scanpix
HEVET VÅLERENGA ETTER PAUSE:Mohammed Fellah ga Vålerenga det lille ekstra de manglet før pause, og var sterkt involvert i vinnermålet. Foto: Terje Bendiksby / Scanpix Vis mer

Felleh selv vil nødig snakke om framtida i Vålerenga. 

- Hva skal jeg si, jeg er her nå. Jeg vil bevise at jeg er blant de beste, og da må jeg være her og gjøre det før jeg tenker på noe annet. 

- Hva med kontraktsforlengelse?

- Jeg føler det er litt lenge til, jeg har ett og et halvt år igjen. Hvis jeg skal tenke så langt framover mister jeg fokus. Jeg tenker ikke noe på det, sier Fellah, som heller ikke vil si noe om kontraktssituasjonen til Harmeet Singh. 

Har ikke furtet
Men han er ubeskjeden nok til å si at han er en spiller Vålerenga trenger. 

- De trenger mine kvaliteter, det veit jeg, såpass trua har jeg på meg selv, sier Fellah. 

- Har du noen gang tvilt på deg selv?

- Aldri, aldri. Det kommer jeg heller ikke til å gjøre så lenge jeg spiller fotball. 

- Hvordan har du reagert på å bli vraket til de to første kampene?

- Der har jeg reagert bra. Hvis du spør treneren også, så har jeg prøvd å backe gutta. Det har ikke vært mye furting, sier Fellah.