Vålerenga ute av sluttspillet

Tapte mot erkerival Lørenskog.

SLÅTT UT: Espen «Shampo» Knutsen klarte ikke å ta laget videre til semifinale denne sesongen. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix .
SLÅTT UT: Espen «Shampo» Knutsen klarte ikke å ta laget videre til semifinale denne sesongen. Foto: Gorm Kallestad / Scanpix .Vis mer

Vålerenga og Storhamar har dominert norsk ishockey de siste 20 årene. Årets NM-semifinaler går uten noen av dem. For Vålerengas del er det 22 år siden laget sist ikke fikk være med å spille om kongepokalen eller «bøtta». Det var for øvrig debutsesongen til Espen «Shampo» Knutsen. Som trener klarte han ikke å ta laget videre til semifinale denne sesongen. Torsdag ble det tap for hatlaget Lørenskog, laget som stakk av med halve VIF-stallen etter fjoråret sesong. Knut Stubdals mannskap var en flopp i serien, men har reist seg og vist seg som et vinnerlag i kvartfinalene mot Vålerenga. Kampen på Jordal torsdag bar innlednings preg av Steffen Thoresens nedsabling av Eerikki Koivu i Lørenskog Ishall tirsdag. Koivu var på plass i isen igjen, men ble buet på hver gang han var nær pucken. Vålerenga åpnet best, men sovet nok en gang i midtperioden. Landslagsspillerne Anders Fredriksen og Lars Erik Spets ble tungen på vektskålen da de gjorde 3-2 og 4-2. 5-2 kom i åpent mål da Vålerenga tok ut i keeper i sluttminuttene. Sorg ble det også på Hamar etter å ha røket ut for naboene Lillehammer med 4-1 i kamper. Storhamar vant den første kampen i kvartfinaleseieren med 9-1, men etter det har det bare gått Lillehammers vei. De slo tilbake på hjemmebane i den andre kampen og vant for første gang på seks år i Hamar OL-amfi søndag i den tredje. Den fjerde ble det en ny klar hjemmeseier, mens de gjentok bedriften torsdag og årets sesong er slutt for Storhamar-spillerne. Fjorårets NM-vinner Stavanger slo ut Frisk Asker med 4-1 i kamper etter 5-2 seieren torsdag. Fredag blir det klart hvem seriemester Sparta Sarpsborg velger i sin semifinale. Det står mellom Lillehammer og Lørenskog.

(NTB)