Vålerenga vant dramaet i Kristiansand

Etter 117 minutter steg Tom Henning Hovi til værs.

(Dagbladet.no): Start - Vålerenga 2-3 (eeo): Oppgjøret mellom Start og Vålerenga ble akkurat så tett og tøft som forhåndstipsene lød på. Og selv om Vålerenga tok en tidlig ledelse etter et vakkert angrep allerede etter tretten minutter, åpnet kampen seg aldri opp.

Bernt Hulsker ble spilt gjennom av Steffen Iversen, og gjorde ingen feil alene med Kenneth Høie. Resten av kampen dreide seg stort sett om dueller og dødballer.

Og der hadde Start flest, og var soleklart best. Duelleringen foran begge mål lå minst to hakk over Vålerenga, men det skulle gå mer enn 80 minutter før serielederne fikk betalt.

Innbytter Ben Wright slo Steffen Iversen i en hodeduell fire meter fra mål, og ballen dalte pent ned i hjørnet. Og så fortsatte Start-presset ut kampen.

Ikke akkurat fisk

Likevel klarte ikke Start å avgjøre, til tross for eventyrlige sjanser. Og da TV 2 spurte Kjetil Rekdal om hvem som vant før ekstraomgangene startet, var han skråsikker:

- Vålerenga!

Det så ut som om han skulle få rett også. Seks minutter ut i første ekstraomgang slo Vålerengas beste spiller Christian Grindheim et frispark fra kanten, og Amund Skiri forstyrret keeper nok til at ballen skled inn i lengste hjørne.

Og så var kampen inne i det forrige sporet igjen. Dueller, dødballer, og langt fra makrellfotball.

Kriget seg tilbake

Det er vanskelig å forsvare seg i to timer uten å gi bort baklengsmål. Vålerenga ga etterhvert bort så mange frispark og cornere at Starts duellkraft var nødt til å gjøre seg gjeldende.

Fem minutter ut i andre ekstraomgang kriget Jon Midttun Lie inn utligningen. Etter corner. Og presset bare fortsatte.

Men Arni Gautur Arason og resten av VIF-forsvaret kjemper heroisk i sluttminuttene. Det hjalp ikke en gang Start at Kristoffer Hæstad fikk en volleymulighet fra sju meter. Arason tok skuddet i fast grep.

Og bare for å strø salt i Start-sårene avgjorde «Kong» Tom Henning Hovi tre minutter før full tid. Et presist frispark fra Grindheim endte i bakhodet på Hovi og endte i hjørnet.

Og da Stefan Bärlin klinte en volley over fra femten meter to minutter senere slapp begge lagene straffesparkkonkurransen.

Det var nok gutta fra Oslo mest glade for.

SCORER JEVNT I CUPEN: Bernt Hulsker har scoret i hver eneste cuprunde i år. Det gjorde han mot Start i kveld også.