Vålerenga venter på smellen

Så er Vålerenga på sølvplass i eliteserien. -Det kommer vel en smell snart, smilte lagkaptein Tom Henning Hovi etter å ha scoret 2-0-målet i kampen mot Odd Grenland søndag.

Nå er det vanskelig å si om Hovi er så pessimistisk som han ga uttrykk for. Han har kanskje bare lært av tidligere tider i Oslo-klubben, da den har erklært seg som verdensener i det ene øyeblikket for å stupe rett ned i divisjonssystemet det neste. For Hovi er egentlig veldig fornøyd med laget sitt, han.

- Dette er en veldig fin gjeng som spiller god fotball, sa han, og var derfor ikke så veldig overrasket over at laget har spilt så bra i sesongåpningen at det ligger som nummer to på tabellen.

Derimot er det veldig overraskende hvem som er klubbens toppscorer: Den samme Hovi, venstrebacken, med tre seriemål.

- Ja, det varer i hvert fall ikke lenge. Vanligvis scorer jeg ett eller to mål i løpet av en sesong, innrømmet Hovi, som virket som den mest erfarne goalgetter i verden da han lurte ned Odd-keeper Erik Holtan og la ballen i det tomme hjørnet et kvarter før slutt.

Da hadde Vålerenga ti mann, etter at Freddy dos Santos ble utvist for å felle Edwin van Ankeren som bakerste mann. Men laget hadde 1-0-ledelse også, etter at Tobias Grahn scoret like etter pause. Dermed 2-0 til Vålerenga.

Press fra Sandstø

Vålerenga-trener Kjetil Rekdal har sagt at målet for sesongen er 30 poeng og fornyet eliteseriekontrakt. Det syns trenerkollegaen i Odd, Arne Sandstø, er vel pessimistisk.

- Jeg ser ingen grunn til at ikke Vålerenga kan være med i toppen hele veien. De er vanskelige å spille mot, med et godt forsvar og mange gode enkeltspillere, sa Sandstø etter å ha sett sine egne elever famle mot Oslo-laget søndag - og det til tross for at de var en mann mer i en drøy halvtime.

- Alt gikk i snegletempo i dag. Det virket som om spillerne var grepet av alvoret, og det skal det ikke være noen grunn til. Nei, dette var fryktelig dårlig, sa en nedstemt Odd-trener.

Mens Vålerenga jublet, enn så lenge. Det eneste skåret i gleden søndag må ha vært nyheten om hvem som ligger foran dem på tabellen: Oslo-rivalen Lyn. Lørdag møtes de to lagene på Ullevaal. Et Oslo-derby mellom de to beste lagene i eliteserien? Umulig. Det er som om Tom Henning Hovi skulle vært toppscorer i Vålerenga.

(NTB)