<strong>VIL HA SPEIDER:</strong> Vålerenga-trener Kjetil Rekdal håper klubben klarer å knytte til seg talentspeider John Vik, og legger ikke skjul på at de har en stor jobb å gjøre med spillerlogistikken det neste året. Foto: Jacques Hvistendahl
VIL HA SPEIDER: Vålerenga-trener Kjetil Rekdal håper klubben klarer å knytte til seg talentspeider John Vik, og legger ikke skjul på at de har en stor jobb å gjøre med spillerlogistikken det neste året. Foto: Jacques Hvistendahl Vis mer

Vålerenga vil ansette egen talentspeider

- Det er slutt på gambling i Vålerenga.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Vålerenga håper å knytte til seg talentspeideren John Vik (46) på fast basis.

Kjetil Rekdal bekrefter overfor Dagbladet at de er i kontakt med speideren, som er ledig på markedet etter at han fulgte Ole Gunnar Solskjær ut dørene i Cardiff.

- Ja, vi har snakket sammen, men ingen ting er klart, sier John Vik til Dagbladet.

Møtes på La Manga Talentspeideren har avtalt et nytt møte med Vålerenga-trener Kjetil Rekdal på La Manga neste uke.

- Scouting er et område vi er nødt til å forsterke. Det kommer ingen her på gambling. Den tida da det ble kjøpt spillere på youtube er nok over i de fleste klubber. Derfor er det tommelen opp internt for å knytte til oss en talentspeider, sier Vålerenga-trener Kjetil Rekdal.

Oslo-klubben har hentet inn forsvarsspillerne Jonatan Tollås Nation (24) og Kjetil Wæhler (38) og den islandske angrepsspilleren Élias Már Ómarsson (20) så langt i vinter.

I tillegg er den engelske spissen Gary Martin (24) på prøvespill i Vålerenga i disse dager - og får 60 minutter i treningskampen mot Stabæk lørdag til å vise seg fram.

- Stor jobb Vålerenga er med andre ord ikke ferdige med handlingen for 2015-sesongen. Men samtidig er Rekdal minst like opptatt av å være i forkant.

- Vi har en jobb å gjøre i dette overgangsvinduet, kanskje en jobb å gjøre til sommeren og iallfall en stor jobb å gjøre i neste vindu om ett år, for det er mange her som går ut av kontrakt da, sier Kjetil Rekdal til Dagbladet.

- Vi kan ikke sitte og vente til vinduet åpner. Vi må ha et kartotek over spillere som vi ønsker oss, med oversikt over deres kontraktssituasjon.

Gjør-det-selv I dag gjør Rekdal mye av jobben med spillerrekruttering selv, men han er klar på at han ikke rekker over alt.

- Men en talentspeider får vi gjort en mye bedre jobb med å se på og kartlegge aktuelle spillere. For det handler ikke bare om hvor gode de er. Er de tøffe nok i hodet? Vil de passe inn i Vålerenga? Har de store nok ambisjoner?

Rekdal føler at de gjorde en god jobb i fjor, da de hentet inn Vidar Örn Kjartansson, Sivert Heltne Nilsen, Niklas Gunnarsson, Rasmus Lindkvist og Alexander Mathisen.

- Vi brukte veldig lite på å bygge en brukbar stall, og det må vi gjøre nå også. Den spissen vi skal ha inn er nødt til å være god nok. Vi kan ikke hente en erstatter for Kjartansson og vente på at han skal bli god nok.

Vil jobbe for to Talentspeider Vik håper å få til en løsning hvor han jobber for både en norsk og en utenlandsk klubb samtidig.

- Det koster jo litt å ha en scout. Om jeg deler informasjonen med to klubber, så blir det billigere for alle, og klubbene vil trolig operere i to forskjellige markeder, sier John Vik.

Tyskland og England Han er i kontakt med to tyske og en engelsk klubb. Og med interesse fra flere norske klubber også tar talentspeideren sikte på å være i aksjon igjen fra 1. mars.

Fortsatt er det få norske tippeligaklubber som har egen talentspeider, men John Vik tror flere klubber vil prioritere det i en tid hvor feilslåtte spillerkjøp er en dyr lærepenge.

<strong>ØNSKET AV VIF:</strong> Talentspeiderne John Vik kan være på vei til Vålerenga. Han skal i nytt møte med klubben på La Manga neste uke. Foto: Øistein Norum Monsen
ØNSKET AV VIF: Talentspeiderne John Vik kan være på vei til Vålerenga. Han skal i nytt møte med klubben på La Manga neste uke. Foto: Øistein Norum Monsen Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer