Vålerenga vil fortsette med øl-reklame

Vålerenga vurderer å fullføre sin femårige sponsoravtale med et finsk bryggeri. - Ingen vits i at vi skal være snille gutter mens hele Idretts-Norge bryter alkoholreklameloven, sier markedssjef Jan Tore Kjær.

Vålerenga Ishockey hadde en femårsavtale verdt fem millioner kroner med bryggeriet. Men klubben valgte på nyåret å fjerne reklamen fra Jordal Amfi etter pålegg fra Rusmiddeldirektoratet. Da hadde avtalen gått i ett år.

- Avtalen er ikke sagt opp. Men klubben har kommet til enighet med bryggeriet om å ta ned reklamen. Sju måneder er gått siden vi ryddet opp, men ingenting skjer ellers i idretten og samfunnet, sier Jan Tore Kjær.

Fotball-øl

- Hvis ikke Rusmiddeldirektoratet tar tak i ulovlig reklamering, vil heller ikke vi rette oss etter pålegget.

Kjær er lei seg for at Vålerenga går glipp av fire millioner i sponsorinntekter de neste fire åra.

- Disse pengene kunne sendt oss til finalen i Europaligaen, hevder han.

Det som får Vålerenga-sjefen til å reagere, er at sju klubber i Tippeligaen spiller med bryggerireklame - med firmaets navn og lettøl under logoen.

- Det reklameres daglig for bryggerier, både i aviser og TV, på plakater og selvlysende skilt. Vi vil ha likhet for loven, sier Kjær.

Gjøre jobben sin

Nå ønsker han at Rusmiddeldirektoratet og Sosialdepartementet skal komme snikreklamen til livs.

- De ansvarlige må gjøre jobben sin. De er ansatt for å håndheve loven. Det er tull å si at de ikke kjenner til andre enn Vålerenga.

- Loven må endres, eller så må det settes inn ressurser for å rydde opp i rotet.

Vålerenga sender i disse dager et brev til Sosialdepartementet hvor de spør hvorfor bare de er pålagt å fjerne alkoholreklamen.

- Får vi ikke noen skikkelig redegjørelse, kommer bryggerireklamen opp på Jordal Amfi umiddelbart, sier Jan Tore Kjær.