Vålerenga vil ha verdensstjerner

BERLIN (Dagbladet): NHL-stjernene Paul Kariya og Sergej Fedorov kan bli klare for Vålerenga i løpet av neste uke. - Vi har hatt kontakt i to uker, og er kommet langt i forhandlingene, sier styreformann Erik Lorentzen i Vålerenga Ishockey A/S.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Kariya (23) og Fedorov (27) er de to største stjernene i NHL. Grunnen til at de er aktuelle for spill i Norge, er krangel om lønnsbetingelser med klubbene sine.

Kariya forlanger 8,5 millioner dollar i året for å signere sin nye kontrakt med Anaheim Mighty Ducks. Stanley Cup-vinner Fedorov er litt mer beskjeden mot Detroit Red Wings. Han vil ha 6,5 millioner dollar i årslønn for en fireårskontrakt. Klubben er villig til å strekke seg til 5,5 millioner.

Det går for så vidt Fedorov med på - men da vil han ikke skrive under for mer enn to sesonger.

NHL-kontakter

- Dette kan bli årets sensasjon i ishockey-verden, sier sportssjef Håkan Södergren i Vålerenga.

Kranglinga om lønn er blitt en prinsippsak for NHL-proffene. Og det er formann Erik Lorentzens kontakter i NHL-miljøet som nå kan gjøre disse overgangene mulig.

- Don Baisley er manager for begge spillerne. Han er en god venn av meg, og vi snakker ofte sammen. Baisley synes det er en god idé at spillerne holder formen ved like i Norge inntil kontraktstridighetene er over.

- Vi liker å spille litt høyt. Furuset kapret en NHL-spiller denne uka. Vålerenga kan ikke være dårligere, sier Lorentzen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer