Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vålerenga vil ha verdensstjerner

BERLIN (Dagbladet): NHL-stjernene Paul Kariya og Sergej Fedorov kan bli klare for Vålerenga i løpet av neste uke. - Vi har hatt kontakt i to uker, og er kommet langt i forhandlingene, sier styreformann Erik Lorentzen i Vålerenga Ishockey A/S.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kariya (23) og Fedorov (27) er de to største stjernene i NHL. Grunnen til at de er aktuelle for spill i Norge, er krangel om lønnsbetingelser med klubbene sine.

Kariya forlanger 8,5 millioner dollar i året for å signere sin nye kontrakt med Anaheim Mighty Ducks. Stanley Cup-vinner Fedorov er litt mer beskjeden mot Detroit Red Wings. Han vil ha 6,5 millioner dollar i årslønn for en fireårskontrakt. Klubben er villig til å strekke seg til 5,5 millioner.

Det går for så vidt Fedorov med på - men da vil han ikke skrive under for mer enn to sesonger.

NHL-kontakter

- Dette kan bli årets sensasjon i ishockey-verden, sier sportssjef Håkan Södergren i Vålerenga.

Kranglinga om lønn er blitt en prinsippsak for NHL-proffene. Og det er formann Erik Lorentzens kontakter i NHL-miljøet som nå kan gjøre disse overgangene mulig.

- Don Baisley er manager for begge spillerne. Han er en god venn av meg, og vi snakker ofte sammen. Baisley synes det er en god idé at spillerne holder formen ved like i Norge inntil kontraktstridighetene er over.

- Vi liker å spille litt høyt. Furuset kapret en NHL-spiller denne uka. Vålerenga kan ikke være dårligere, sier Lorentzen.

Koster en million

- Men ærlig talt; hva koster disse spillerne?

- Billigere enn noen tror. De totale utgiftene for Kariya og Fedorov blir en million kroner - forsikringer inkludert. De kan spille for Vålerenga fram til OL.

- Har dere råd?

- En million kroner er mye penger. Men PR-effekten blir enorm. Disse gutta vil trekke fulle hus på Jordal Amfi. Og forhåpentlig vil det melde seg noen sponsorer.

- Når spillerne er på plass, skal vi ut på markedet for å finne noen som kan betale. Lykkes vi ikke og må betale sjøl, vil vi likevel tjene penger, sier Erik Lorentzen.

Trener Roy Johansen ser fram til å få verdensstjernene på plass.

- Det vil være ufattelig inspirerende å ha slike spillere på laget. Jeg tror ingen i Norge skjønner hvor store stjerner disse gutta er, sier Johansen.

I TYSKLAND

Hele Norges coronakart