Vålerenga vil ikke møte RBK

Kjetil Rekdal frykter skadde og slitne spillere i oktober og november og takket derfor nei da Rosenborg ringte og ba om treningskamp på Gran Canaria nå i januar.

Vålerenga startet sesongen da klubben i går dro på treningsleir til Gran Canaria.

-  Vi skal være her til 16. januar, og den første uka har vi med masse familie og greier, sier Rekdal til Dagbladet.

Men det er slett ingen hyggetur seriemestrene har dratt på. Vålerenga skal trene. De skal trene mye og bygge grunnlag. Kamper er uaktuelt.

-  Vi skal også til Gran Canaria og spurte om Vålerenga ville spille mot oss. Men de ville bare trene og ikke spille kamp nå. Det er forsåvidt greit nok det. Vi forbereder oss til UEFA-cupen i februar, mens de ser mot seriestart, sier Rosenborgs sportsdirektør Rune Bratseth som istedenfor har booket inn kamper mot Brøndby 13. januar og Djurgården 15. januar.

Ikke taktikk

Før seriestart skal Rosenborg møte de fleste norske topplagene. Både Brann, Lillestrøm, Start og Viking står på kamplista. Men Vålerenga mangler. Rekdal avviser at det er taktiske årsaker som ligger til grunn for at Vålerenga ikke vil øve mot den falne storheten som trolig kommer sterkt tilbake i 2006.

-  Nei, absolutt ikke. Vi spiller gjerne mot Rosenborg, vi, men det passet ikke nå. Lag fra Nederland har også spurt oss om kamp her på Gran Canaria. Alle har fått nei. Kanskje vi kan spille mot Rosenborg her nede neste år om begge lagene er her samtidig, sier Rekdal .

Sparer krefter

 MØTES IKKE:  Vålerenga og Ronny Johnsen (t.h.) ønsker ikke å møte Rosenborg og Thorstein Helstad på allerede nå i januar, på grunn av sesongopplegget. Foto: Scanpix
MØTES IKKE: Vålerenga og Ronny Johnsen (t.h.) ønsker ikke å møte Rosenborg og Thorstein Helstad på allerede nå i januar, på grunn av sesongopplegget. Foto: Scanpix Vis mer

Vålerenga gikk de seks siste serierundene uten seier (tre tap og tre uavgjort) og scoret bare to mål. I de påfølgende Royal League-kampene ble det en seier, to uavgjort og ett tap før ferien startet 12. desember. Det er disse erfaringene fra slutten av fjorårssesongen som ligger bak Rekdals kampvegring de første ukene av oppkjøringa.

-  Vi har nesten ikke hatt ferie og er redd for å bli brent ut for tidlig. Sesongen var ekstremt lang i fjor og vi bar preg av å være slitne. Det blir en lang sesong i år også. Det gjelder å spare litt på kreftene, sier Rekdal.

Seinere i vinter

Arni Gautur Arason og Amund Skiri går ifølge Rekdal fortsatt skadd som følge belastningen i den lange 2005-sesongen.

Vålerenga spiller årets første treningskamp 19. januar mot IFK Gøteborg i Østfoldhallen 19. januar. Rekdal ser for øvrig ikke bort fra at det kan bli treningskamp mot Rosenborg seinere i vinter. Men det kommer helt an på hvordan Vålerenga gjør det i Royal League og Rosenborg i UEFA-cupen.

• Din kommentar: Lurt av VIF å holde seg unna RBK?

AVVISER: Ikke taktiske årsaker, presiserer VIF-trener Kjetil Rekdal.