Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vålerenga vil vinne cupen igjen

ULLEVAAL (Dagbladet): Vålerenga- Vidar 6- 0. På tross av en utsatt tabellsituasjon i Tippeligaen satser Vålerenga for fullt i NM: - Cupen er viktig, fordi den er vår sjanse til å vinne noe i år, sier trener Tom Nordlie.

2. divisjonsklubben Vidar var ingen målestokk på Oslo-lagets form. Men Vålerenga demonstrerte at de kan score mål selv uten nye spisser, og trener Tom Nordlie minner om resultatene denne sommeren:

- Siden Molde-kampen (16. mai) har vi bare ett tap på seks kamper, og det var mot Rosenborg på Lerkendal.

Og Nordlies forklaring på oppturen etter den begredelige serieåpningen, er omleggingen av spillestilen før sesongen.

- Vi har mye større forbedringspotensial i løpet av sesongen enn andre lag som har spilt på samme måte i flere år, sier han.

- Utvikle stilen

Nå vil Nordlie krone framgangen med reprise på Vålerengas cupseier fra 1997. Tippeligaen handler om å berge plassen, men også om å få nok poeng til at kampen mot nedrykk ikke blir det eneste som teller.

- Vi vil komme i en situasjon der vi kan bruke Tippeliga-kampene til å utvikle spillestilen videre. Og jeg synes spillerne er flinke til ikke bare å tenke tabell, sier Nordlie.

Han har spillerne med seg også når det gjelder ambisjonene i cupen.

- Vi forsøker å vinne cupen i år, sier Pascal Simpson.

- Selvsagt er det viktig å holde plassen i Tippeligaen, men vi ønsker å vinne noe i år, og da er cupen vår sjanse.

Svensken bidro i beskjeden grad til målfesten i går. Han hadde fire feite målsjanser, men fikk ikke ballen over streken.

- Det skyldes sviktende konsentrasjon, tror Simpson.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media