OVERMANNET: Vålerenga klarte ikke stå imot trykket Odd satte på dem på dødball etter pause, og måtte til slutt se at Steffen Hagen sørget for poengdeling.Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix
OVERMANNET: Vålerenga klarte ikke stå imot trykket Odd satte på dem på dødball etter pause, og måtte til slutt se at Steffen Hagen sørget for poengdeling.Foto: Trond Reidar Teigen / ScanpixVis mer

Vålerenga vinker farvel til medaljekampen

- Vi ligger for langt bak, erkjenner Andresen.

(Dagbladet): Odd Grenland - Vålerenga 1-1.

Det ble sagt å være en kamp ingen av lagene ikke hadde råd til ikke å vinne, slik sett kan verken Odd Grenland eller Vålerenga si seg fornøyde med at det endte 1-1 og med poengdeling på Skagerak Arena fredag kveld.

VIF-manager Martin Andresen erkjenner at laget hans nå kan vinke farvel til medaljestriden etter å ha rotet bort to poeng i den første av to hengekamper.

- Vi ligger for langt bak, men det hjelper ikke å tenke på det. Det vi må tenke på, er hva vi må gjøre på treningsfeltet hver eneste dag for å bli bedre. Alle fotballtrenere føler press, men det hjelper ikke tenke på det. Vi må gjøre det vi kan hver eneste dag på treningsfeltet. Mer kan man ikke få gjort. Gjør man det, sover man godt om natta, sier Andresen til MAX.

Kollega Dag-Eilev Fagermo valgte å fokusere på en oppløftende annen omgang sett med Odd-øyne.

- Om vi berget ett eller tapte to poeng? Det er et godt spørsmål. I annen omgang var vi gode. Da spiller vi sånn som vi skal framstå resten av sesonge, sier Fagermo

God VIF-start André Muri sørget for at gjestene gikk i ledelsen 18 minutter ut i kampen mot et vertsskap som virket stressede og ukomfortable på eget kunstgress.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Odd har jobbet mye med den defensive strukturen de siste ukene, noe som betalte seg i 1-0 seieren mot Aalesund i forrige serierunde, men i første omgang ble telemarkingene rett og slett for lave og for passive.

Det ga Vålerenga både tid og plass til å etablere sitt eget spill, men var en mulighet de tok dårlig vare på i form av scoringer.

Misfornøyd Johnsen Hjemmelaget klarte imidlertid å legge igjen usikkerheten i garderoben i pausen, og hevet seg markant etter hvilen da fortida,Tommy Svindal Larsen, kom inn for framtida, Elbasan Rashani.

Derfor var det ingenting å si på at Steffen Hagen utlignet, selv om det var alt annet en en estetisk nytelse å se Odd-backen krangle ballen i mål fra kort hold.

GOD START: André Muri ga Vålerenga ledelsen på oslolagets første og eneste målsjanse i første omgang.Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix
GOD START: André Muri ga Vålerenga ledelsen på oslolagets første og eneste målsjanse i første omgang.Foto: Trond Reidar Teigen / Scanpix Vis mer

- Vi var gode i første omgang, og tilsvarende dårlige i annen omgang. Odd scorer fortjent, og skaper trykk på oss etter dødball og innlegg. Jeg har ikke noe svar på hvor vi står. Som sagt: Vi er bra i første, men vi blir slitne og lufta går ut av ballongen i annen. Vi må bli mer nøyaktige. Vi gjør voldsomt mange pasningsfeil og pasningsvalg , som må lukes bort, sier Andresen.

Sluttresultatet betyr at Vålerenga har ni poeng opp til tredjeplasserte Tromsø, mens Odd ikke klarte å opparbeide seg et lite pusterom til lagene på nedrykksplass.

- Jeg er slettes ikke fornøyd med ett poeng. Jeg synes vi er et mye bedre lag enn Vålerenga, spesielt i annen omgang, sier Odd-spiss Frode Johnsen til MAX.

Gunnarsson uten seier Heller ikke Veigar Páll Gunnarsson, som fortsatt har tilgode å vinne som VIF-spiller, kunne si seg fornøyd.

- Jeg er litt skuffet. Det er annen kamp på rad vi leder og mister ledelsen. Spillemessig ser det ut til at vi har litt å jobbe med, og det må vi forandre på før neste kamp, sier han til MAX.

Islendingen ble tatt av banen med uforrettet sak etter en drøy time. Det virket som en noe merkelig taktisk disposisjon fra Andresen, som forvarte det med at Gunnarsson virket sliten etter å ha vært hjemme med syke barn tidligere i uka.

- Jeg fikk lite plass på banen. Jeg hadde en som løp sammen med meg hele tiden - et frimerke - og fikk lite rom. Kanskje det var derfor ble jeg tatt av. Jeg fikk ihvertfall ikke de ballene jeg ønsket å jobbe med, sier Gunnarsson selv.