YDMYKET:  Vålerenga-trener Espen Knutsen fikk se sitt lag få juling på egen is mot Stavanger Oilers. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
YDMYKET: Vålerenga-trener Espen Knutsen fikk se sitt lag få juling på egen is mot Stavanger Oilers. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Vålerenga ydmyket på egen is: - Vi blir pissa på. Det er flaut

Oilers tok sin 13. strake seier.

Vålerenga - Oilers 1-6

(Dagbladet): Etter en ukes spillefri startet eliteserien i kveld opp igjen. Mest spenning var det knyttet til oppgjøret på Jordal Amfi, hvor Vålerenga tok i mot Stavanger Oilers.

Etter premieren på dokumentarserien «Iskrigerne», som følger Vålerenga i går, har det vært positiv blest rundt Oslo-laget. I tillegg har den regjerende norgesmesteren slitt med å få med seg alle poengene hjem fra hovedstaden. Det var ikke tilfellet tirsdag kveld.

Avkledd Christian Dahl-Andersen ga gjestene ledelsen etter 13 minutter. Det sto seg til første pause. Så skjedde det noe i 2. periode. Stavanger tok fullstendig kontroll over kampen og scoret fire ganger i midtperioden.

- Vi blir rett og slett avkledd. Vi blir pissa på. Det er flaut, sa Alexander Bonsaksen til TV 2 i pausen.

Vålerenga-backen fikk se landslagskollegaen Kristian Forsberg score tre ganger på en periode for gjestene. Det er like mye som han hadde scoret før tirsdagens kamp. I tillegg scoret Josh Soares i undertall for rogalendingene.

Tredje periode startet ikke noe bedre for Vålerenga. Før fire minutter var spilt fikk Christian Dahl-Andersen muligheten alene med Steffen Søberg. Landslagspilleren gjorde ingen feil mot VIF-målvakten og økte ledelsen til 6-0.

Etterlyser forsterkninger 3. perioden ble til tider amper. Vålerenga hadde flere gode muligheter til å få sin første scoring for kvelden. Jesper Hoel fikk muligheten på straffeslag, men heller ikke da løsnet det for Oslo-laget.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Filip Gunnarsson fant en luke mellom beina til Ruben Smith og fastsatte med det sluttresultatet til 1-6 med to minutter igjen.

Vålerenga står dermed fast med 25 poeng på en sjetteplass. Oilers på sin side ser ut til å cruise inn til seriegull.

Oilers har ikke tapt en kamp siden Lillehammer slo de 21. september. 38 av 39 mulige poeng har det blitt siden.

VIF-trener Espen «Shampo» Knutsen etterlyser nå forsterkninger.

- Vi er rett og slett for dårlige. Vi mangler noen som kan gjøre det lille ekstra. Vi har mye å jobbe med. Men vi må hente forsterkninger, sier Knutsen til TV 2.

- Stavanger er fryktelig gode. De kjører over oss og gir oss ingen sjanse, fortsetter Knutsen.

- Perfekt bortekamp Oilers-trener Petter Thoresen hadde god grunn til å smile etter kampen.

- Vi er klare til kamp og viser mye kvalitet, sier Thoresen til TV 2.

Sisteskansen Ruben Smith kan ikke huske at Oilers har scoret så mange på Jordal.

- Vi leverer en perfekt bortekamp. Vi er effektive i angrepsspillet, og man ikke be om så mye mer enn seks mål på Jordal.