Vålerengas anke

Vålerenga leverte fredag ettermiddag sin anke til Norges Fotballforbund. Klubben ble fratatt tre poeng og fikk en bot på 100.000 kroner for å ha benyttet spillere som ikke var spilleberettiget.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bruk av ikke-spilleberettigede spillere

Vi viser til Forbundsstyrets avgjørelse om å ilegge Vålerenga Fotball ('Vålerenga') en straff bestående av tap av 3 seriepoeng og en bot på NOK 100.000,- med hjemmel i NFF's sanksjons- og protestreglement. Avgjørelsen ble meddelt oss i et brev datert 18. juni mottatt her den 21. juni.

Avgjørelsen påankes herved til Ankeutvalget. Kvittering for betaling av ankegebyret vedlegges.

Vålerenga har ingen særskilte kommentarer til Forbundsstyrets beskrivelse av faktum i saken.

Vi vil imidlertid understreke at det faktum Forbundsstyret har lagt til grunn klart viser at forholdet skyldes en administrativ forglemmelse hos Vålerenga, ikke et bevisst forsøk på å skaffe seg fordeler av sportslig art.

Vi understreker også at alle de reelle hensyn som overgangsreglene skal ivareta var ivaretatt på de tidspunkter de aktuelle spillerne ble brukt av Vålerenga. Alle økonomiske mellom-værender med tidligere klubber o.l. var således fullt ut oppfylt i h.t. regelverket. Det hersket heller ingen tvil innad eller hos motstandere om at de aktuelle spillerne var medlemmer av Vålerenga og ville representere Vålerenga utad i de kampene de spilte. De aktuelle spillerne var ikke spilleberettiget for andre klubber i den aktuelle perioden.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer