Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Vålerengas fester grepet om seriegullet

Med femte strake seier mot Storhamar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vålerenga tok sin femte strake seier over erkerivalen Storhamar. I dag ble det 4-2 på Jordal, og de regjerende NM-vinnerne har koblet grepet om seriegullet.

Når ni serierunder gjenstår er avstanden mellom de to lagene på fem poeng. Hvis Vålerenga unngår flere feilskjær denne sesongen, bør Espen «Shampo» Knutsens gutter ta hjem seriemesterskapet.

Lagene skal imidlertid møtes en gang til. Det er i Hamar OL-amfi 4. februar.
Best i gang
Det var gjestene fra Hamar som kom best i gang søndag. Etter en målløs 1. periode gjorde Christian Larrivee 1-0. Kjell Richard Nygård sørget for at lagene var like langt foran den siste perioden.

Vålerenga festet grepet med to kjappe scoringer i begynnelsen av perioden. 2-1 kom ved Regan Kelly med en Storhamar-spiller i utvisningsboksen. Mathis Olimb gjorde 3-1 med to Storhamar-spillere i «fryseboksen».

Hamar-laget fikk en redusering ved Pål Johnsen, men Nygård fastsatte resultatet med sin annen scoring for kvelden.

Vålerenga har vunnet tre seire etter ordinær tid og to ganger avgjort på straffer. Storhamar-trener Petter Thoresen har brukt veldig mye tid på å studere tapene på video, men til liten nytte virker det som.


Jevnt
I de andre kampene i dag ble det også relativt jevnt. Serietreer Stavanger slo fireren Sparta 5-3 etter at det lenge sto 2-2. Det avgjørende målet kom med Sparta-keeperen i spillerboksen.

I Trondheim klarte Frisk å slå hjemmelaget 4-3, mens Furuset slo Stjernen 3-2 i Stjernehallen. Furuset tok dermed et litt bedre grep om den siste sluttspillplassen.
Avstanden ned til Lillehammer (med en kamp mindre spilt) er på 12 poeng.

(NTB)

NEVEKAMP: Storhamars Steffen Thoresen og Vålerengas Regan Kelly skilles av dommerne. Foto: Scanpix
NEVEKAMP: Storhamars Steffen Thoresen og Vålerengas Regan Kelly skilles av dommerne. Foto: Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!