VAKLENDE: Bodø/Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen mener Erik Hagens Vålerenga-forsvar ikke har vært spesielt godt denne sesongen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .
VAKLENDE: Bodø/Glimt-trener Kåre Ingebrigtsen mener Erik Hagens Vålerenga-forsvar ikke har vært spesielt godt denne sesongen. Foto: Stian Lysberg Solum / SCANPIX .Vis mer

- Vålerengas forsvar er ikke all verden

Slik vil Glimt slå VIF i kveld.

|||• Direkte fra 19.00: Fem kamper i Tippeligaen

(Dagbladet.no) Vålerenga er definitivt et av formlagene i Tippeligaen, og Oslo-klubben har klatret opp fra mørket til toppsjiktet - når serien er én kamp unna å være halvspilt.

Dette skremmer imidlertid ikke Bodø/Glimt, som ligger nest sist med bare tre seire.

- Lillestrøm skapte ikke en eneste sjanse mot vårt etablerte forsvar, og det blir veldig viktig at vi fortsetter slik mot Vålerenga. Det vil gi oss kontringer mot en backfirer som ikke er all verden, sier trener Kåre Ingebrigtsen til klubbens hjemmeside.

- VIF må underholde
Og han har rett i at Vålerenga defensivt har slitt denne sesongen. Laget fra Oslo øst har derimot fått mer sving også forsvaret i det siste, og har bare sluppet inn ett på de fire siste seriekampene.

- Det er Vålerenga som må underholde på Ullevaal i kveld, og at de må angripe passer oss egentlig veldig bra, sier Bruttern.

På Valle bekreftes dette kampbildet, men Vålerenga-trener Tor Ole Skullerud mener at Glimt ikke vil få det lett på landslagsarenaen.

MÅ BRYTE REKKA: For at Glimt skal komme seg over nedrykksstreken må de slå Vålerenga for første gang siden 1998. Foto: Anders Vanderloock / SCANPIX
MÅ BRYTE REKKA: For at Glimt skal komme seg over nedrykksstreken må de slå Vålerenga for første gang siden 1998. Foto: Anders Vanderloock / SCANPIX Vis mer

- Vi skal angripe og vinne kampen. Bodø/Glimt skal aldri få følelsen av å være med i kampen, sier Skullerud til klubbens hjemmeside.

Frykter ikke kontringene
VIF ligger på 4. plass etter 14 serierunder, men hjemmestatistikken deres er ikke noe å ramme inn og henge på veggen. Hjemmekampene har så langt bare endt med to seire, og Enga ligger tredje sist på hjemmetabellen.

Martin Andresens menn har ikke klart å styre hjemme på Ullevaal i stor nok grad, uten at Skullerud virker bekymret over det.

- Glimt kommer sikkert til å ligge lavt og forsvare seg. De var veldig gode i kontringsspillet sitt i fjor og vi har sett tendenser til dette også denne sesongen - men det er vi forberedt på. Vi er i en form nå som tilsier at vi skal kontrollere og vinne kampen, sier han.

Vålerenga har da også en god statistikk mot Nordlands fotballstolthet.

Forrige gang Oslo-klubben tapte for de helgule var i 1998, da Glimt vant 2-1 i Bodø. Nå virket riktignok disse lagene dømt til å spille uavgjort i noen år, for åtte ganger på rad etter den Glimt-seieren endte det med poengdeling mellom lagene. På de sju siste har VIF seks seire og én har endt uavgjort.