VIL HA MED SEG FLERE: Vålerengas hovedaksjonær Tor Olav Trøim er skuffet over andres vilje til å bidra med å støtte klubben. Han sender også et par stikk til supporterne i Klanen. Foto. Nina Hansen
VIL HA MED SEG FLERE: Vålerengas hovedaksjonær Tor Olav Trøim er skuffet over andres vilje til å bidra med å støtte klubben. Han sender også et par stikk til supporterne i Klanen. Foto. Nina HansenVis mer

Vålerengas hovedinvestor: - Kanskje dette ikke har livets rett

Trøim kommer med stikk til Klanen.

(Dagbladet): Vålerengas daglige leder forteller i et langt intervju med Dagbladet (krever Pluss-innlogging) at Vålerenga trenger 15 millioner kroner for å overleve som toppklubb.

De siste årene har klubben blitt reddet flere ganger av hovedaksjonær Tor Olav Trøims investeringer. Trøim er igjen villig til å bidra, og har sagt seg villig til å betale det dobbelte av det en kronerulling blant supporterne skaffer av midler.

Men finansmannen med base i London er ikke imponert over giverviljen blant andre Vålerenga-fans.

Stikk til Klanen Trøim sier i en e-post til Aftenposten at han er skuffet over andres vilje til å bidra.

- Hvis det bare er en fyr som sitter i London, som er uønsket av Klanen og som ønsker å bidra, har dette kanskje ikke livets rett, skriver han.

Supportergruppa Klanen har tidligere vært kritiske til at aksjeselskapet bak klubben, der Trøim sitter på 65 prosent av aksjene, får for mye makt over klubben.

- Trenger Trøim Nå får de kritikk i retur fra Trøim:

- Klanen slåss for lavere billettpriser, og en direkte konsekvens av det er at det er mindre midler tilgjengelig for å bygge et godt lag. Samtidig går deres pub Bohemen med store overskudd.

Klanen-talsmann Christian Kjellsen, som for snaue to år siden ble sitert av Nettavisen på at han gjerne tok et nedrykk for «ikke å bli rumpekjørt fra London», sier i dag til Aftenposten at han innser at klubben er avhengige av hjelpen fra Trøim.

- Klanen er innforstått med at Tor Olav er helt nødvendig for Vålerenga. Mister vi Tor Olav nå, er det kroken på døra, sier Kjellsen.

Les også: • VIF-styreleder: - Som å være i nedrykksposisjon
Spillerne: - Vi har vært gjennom en tung prosess
Klanen: - Vi kan ende opp langt nedover i divisjonene