Vålerengas islandske målkonge med scoring nummer 19 før han ble sendt rett i dusjen

Full fest i andre omgang.

• Vålerenga-Sarpsborg 08 2-2 (0-0)

ULLEVÅL STADION (Dagbladet): Selv om to poeng glapp på tampen av forrige ukes målfest mot Viking, var Vålerenga inne i en god periode før dagens hjemmemøte mot Sarpsborg.

Med seier kunne Kjetil Rekdals menn ta over tredjeplassen på tabellen, i alle fall for noen timer til Strømsgodset møter Odd i Skien, men Brian Deane og Sarpsborg ville det annerledes.

Vidar Örn Kjartansson satte inn sitt 19. mål for sesongen fra ellevemeteren like etter pause før Sarpsborgs Tom Erik Breive svarte umiddelbart med et skudd fra øverste hylle. Ghayas Zahid ga vertene 2-1 på lekkert vis 20 minutter før slutt, men igjen svarte Sarpsborg. Denne gangen ved innbytter Tom Erik Breive.

Strengt rødt Helt på tampen ble Kjartansson utvist etter å ha dyttet en Sarpsborg-spiller. Kortet var veldig strengt, og Kjartansson reagerte i etterkant:

- Jeg har vært i en sånn situasjon mange ganger, og det er ikke rødt kort. Da hadde det blitt to-tre utvisninger i hver eneste kamp. Jeg dyttet ham, og det var selvsagt unødvendig av meg, men du kan ikke gi rødt kort for det, sier Kjartansson til Dagbladet

Trener Rekdal legger til:

- Hagen tror at Vidar sparker ham, men det gjør han ikke. Det er maks gult kort til begge to. Det bør bli gjort om. Det er feilaktig rødt kort og da skal ikke spilleren straffes for det, sier Rekdal til Dagbladet

Men selv med ti mann på banen holdt Vålerenga unna.

Dermed ble det poengdeling på nasjonalarenaen og hovedstadslaget må håpe på hjelp for å nærme seg medaljeplassene, mens Sarpsborg fortsetter tilværelsen i ingenmannsland midt på tabellen.

Rekdal er ikke fornøyd med måten Sarpsborg får komme tilbake på to ganger.

- Det er for dårlig at vi slipper inn et mål i stedet for å kontrollere kampen etter at vi går opp til 1-0. I dag hadde vi fortjent å vinne, men vi var ikke gode nok til å avgjøre selv.

Uforløst Kampens første havlfarlighet var det vertene som sto for da Diego Calvo nesten skrudde et hjørnespark rett i mål etter sju minutter, men Christian Sukke i Sarpsborg-målet fikk avverget.

Bojan Zajic gikk til Østfold før denne sesongen, og etter elleve minutter var han like ved å score på gamle lagkamerater akkurat som han gjorde i vår, men skuddet gikk til side for mål fra god posisjon.

Vidar Örn Kjartansson noterte seg for hat trick forrige uke mot Viking, og Tippeligaens suverene toppscorer var også farlig flere ganger i den første omgangen. Først fyrte han av med høyrebeinet tre meter til side for målet, før Sukke var på pletten da islendingen nesten var alene igjennom.

Like før dommer Tom Harald Hagen sendte lagene i garderoben var Kjartansson igjen frampå, men den lange tåa var ikke riktig lang nok, og 0-0 ble beholdningen til pause.

Tok fyr Men der det var noe uforløst over storscoreren i den første omgangen tok det ikke mange minuttene før han fikk uttelling etter hvilen.

Martin Thømt Jensen tok tak i islendingen på et innlegg fra venstre, og Hagen pekte på ellevemeteren. Det tok Kjartansson selv, og dermed sto det 1-0 til hjemmelaget.

- Akkurat når dommeren titter - så holder jeg han. Men han dytter meg først. Dommeren ser ikke alt, men jeg skal ha frispark i forkant. Typisk at de får den på hjemmebane, sier Kjetil Berge til C More.

Sarpsborg ga ikke på noen måte opp, og bare minutter senere var det balanse i regnskapet etter at Breive fikk drømmetreff fra 20 meter. Michael Langer hørte bare suset.

Etter utlikningen roet det seg noe, men med drøyt 20 minutter igjen på stadiouret viste hjemmelaget seg fram igjen. Denne gangen var det Zahid som på lekkert vis dro av en mann og sendte Vålerenga tilbake i ledelsen fra skrå vinkel.

Men Vålerenga har gitt bort ledelsen flere ganger denne sesongen, og det skulle også bli historien i dag da Tokstad steg til vers på et frispark og stanget inn 2-2.

Det så ut som om det skulle bli det siste av interesse som skjedde, men helt på tampen oppstod en situasjon som nok vil bli diskutert i ettertid. Målscorer Kjartansson dyttet en Sarpsborg-spiller, og Hagen dro opp det røde kortet. Reprisene viser at det kan ha vært i strengeste laget.

- Det er for dårlig å gi bort ledelsen to ganger. Vi greier ikke å roe ned og dominere videre. Vi må skylde på oss selv, sier Rekdal til C More etter kampen.