Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ghayas Zahid vil på landslaget:

Vålerengas juvel er lei av å bli utelatt: - Det er frustrerende. Jeg føler jeg har noe å bidra med

Håper Lars Lagerbäck griper muligheten og ringer ham.

VAR GOD: Nok en gang var Ghayas Zahid god for Vålerenga, der han vartet opp med den ene finta etter den andre. Her mot Aafks Vebjørn Hoff.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
VAR GOD: Nok en gang var Ghayas Zahid god for Vålerenga, der han vartet opp med den ene finta etter den andre. Her mot Aafks Vebjørn Hoff. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND (Dagbladet): Vålerenga tok en etterlengtet seier på Color Line Stadion fredag kveld, da de tok sin første borteseier mot Aalesund siden 2005.

Bortelaget hadde mye ball i den første omgangen, og fikk hull på byllen da samtlige Aalesund-forsvarere glemte å markere opp innbytter Herman Stengel, som klinka til fra 20-25 meter og sendte ballen rett i krysset.

Et vakkert mål som fortjent sendte Vålerenga i ledelsen, men trolig burde bortelaget gått til pause med enda flere nettkjenninger.

Særlig etter Ghayas Zahids flere soloraid.

- Frustrerende

22-åringen er kjent for sin lekne spillestil, og fintet seg forbi den ene Aafk-spilleren etter den andre på hjemmelagets banehalvdel. Det var bare det at da ballen gikk videre fra Oslo-gutten, skjedde det ikke stort.

- Jeg kunne hatt to-tre målpoeng her i dag, men at det ikke blir fler mål, det er jo sånt som skjer, sa 22-åringen etter kampslutt.

Når Dagbladet så ber Zahid fortelle om hvor frustrerende det er på en skala fra én til ti, blir det fort stille. Før han smiler lurt og innrømmer at «jo, det er da litt frustrerende».

LAGSPILLER: Ghayas Zahid vil ha flere målpoeng. Men er mest glad om Vålerenga vinner. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
LAGSPILLER: Ghayas Zahid vil ha flere målpoeng. Men er mest glad om Vålerenga vinner. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer

- Jeg har jævlig lyst på målpoeng. Det skjedde dessverre ikke i dag, men i den forrige kampen fikk jeg tre målpoeng, sier høyrebacken litt mer fornøyd.

Vålerengas juvel har scora to mål denne sesongen, men det blir sikkert fler innen sesongen er over. Men for at hovedstadslaget også skal vinne kampene han scorer i, må det sitte defensivt. Det gjorde det i denne kampen.

- Denne kampen her var en av de bedre, særlig defensivt. Vi står i mot presset, men hadde dette vært tidligere i sesongen eller i fjor, så hadde vi sluppet inn flere mål. Særlig på dødballer. Men vi lar ikke dette bli veldig, veldig skummelt heller, sier han rolig.

- Burde være på landslaget

Det er ikke bare mangelen på målpoeng Zahid drar litt på ordene når han får spørsmål fra Dagbladet. Unggutten fra Mortensrud i Oslo har vist seg fram på både U19 og U21-landslagene, der han på sistnevnte har tre mål på 17 kamper.

I høst fortalte han til Dagbladet at han ventet på en telefon fra daværende landslagssjef Per-Mathias Høgmo, etter flere kamper med svært overbevisende spill.

Den telefonen kom ikke, og Zahid venter fortsatt på a-landslagdebuten. Den mener han snart burde komme.

- Jeg føler at jeg burde være på landslaget, ja. Men jeg tar det selvfølgelig litt som det kommer, selv om det er litt sånn «hvem vil ikke spille på landslaget?».

PÅ LANDSLAGET: Ghayas Zahid har fått spille med flagget på drakta i flere offisielle kamper. Men ikke på a-landslaget. Her fra U21-guttas EM-kvalik i Drammen i høst der han scoret Norges første mål mot Sveits. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
PÅ LANDSLAGET: Ghayas Zahid har fått spille med flagget på drakta i flere offisielle kamper. Men ikke på a-landslaget. Her fra U21-guttas EM-kvalik i Drammen i høst der han scoret Norges første mål mot Sveits. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer

- Vil bidra

Norges nye landslagssjef, Lars Lagerbäck, har uttalt at han kunne tenke seg å teste ut nye spillere på landslaget, i håp om at man snart skal kvalifisere seg til et mesterskap. Det betyr at 22-åringen kanskje kan få en telefon i løpet av året.

- Men som jeg har sagt før, det er ikke opp til meg. Jeg har fått disse spørsmålene i to-tre år nå. Jeg vil bidra med mitt der, og jeg føler jo at jeg har ting jeg kan bidra med. Men det er opp til sjefen om han tar meg med eller ikke. Jeg får fortsette å gjøre det jeg gjør i Vålerenga.

Men også det å vente i spenning på en telefon som faktisk kan ende opp med å aldri komme, det er like frustrerende som når lagkameratene eller han selv ikke setter sjansene sine.

- Jeg har jo vist meg fram, og har gjort det bra på både U21 og her i serien. Det er fortvilende, men jeg har slutta å tenke på det. Jeg håper at jeg får muligheten, og om den kommer, skal jeg gripe den med begge hendene.