Vålerengas Petter Smart

Her jubler Vålerengas egen «Petter Smart» - Petter Syversen (33) - for pasningen som ga Vålerenga seieren på overtid i den femte NM-finalen i går kveld.

HAMAR (Dagbladet): 5.54 minutter på overtid smalt svenske Örjan Nilsson den avgjørende pucken bak Storhamar-keeper Geir Østberg etter et vakkert framspill av sliteren Petter Syversen.

VIF - som lå under 0- 2 etter to perioder - hadde snudd kampen og leder nå 3- 2 i finalekamper. Med seier på Jordal i morgen kveld kan de hente «bøtta» for 23. gang i klubbens historie.

- Når noen gjør noe bra, er det som regel etter at noen andre har gjort noe bra først, smiler Petter Syversen - og tenker på den lekre frispillingen som førte til seiersgoalen.

Syversen - som er snekker av yrke - er håndverkeren som ofte står for grovarbeidet, uten å havne i fokus. Men «Petter Smart»s kølleføring var avgjørende for utfallet i går:

Han hadde også målgivende da Vålerenga utliknet til 2- 2 midtveis i tredje periode. ’

- Kalde hoder

- Scoringene kommer fordi det er noen kalde hoder ved siden av. Det er kvalitet over assistene til Petter, men det er også derfor vi har med sånne gamlinger, sier en lykkelig VIF-trener Petter Thoresen til Dagbladet etter seieren i finaledramaet.

Matchvinner Örjan Nilsson fikk drømmetreff - men takket etterpå høflig for pasningen.

- Jeg var helt fri, så det var bare å skyte pucken så hardt som mulig mot mål. Det var «skönt» å se den gå inn. Vi sleit med uttellingen tidligere i kampen, men vi fikk til slutt betalt for tålmodigheten vår, sier Nilsson.

Svenskens første scoring i sluttspillet kom da Vålerenga trengte det mest.

To kjempemisser

Men ingen i VIF-leiren tok det for gitt at pokalen havner i Oslo i år, selv om de nå har to matchballer til å avgjøre. Seriemester Storhamar var på ingen måte underlegne, og flagget stor revansjelyst etter det forsmedelige tapet.

Like før målsirena ulte for siste gang hadde hjemmelaget to enorme sjanser til å avgjøre, men både Geir Svendsberget og Igor Alexandrov misset alene med keeper.

VIF-helt Syversen oppsummerte dramaet slik:

- Nå var det vår tur til å ha marginene med oss.

TO MÅLGIVENDE: Petter Syversen slipper jubelen løs etter at Vålerenga sikret seieren i det spennende oppgjøret mot Storhamar i går kveld. VIFs «Petter Smart» hadde målgivende til utlikningen og seiersmålet.