Vålerengas superspiss gjør alt for å bli glemt

Står med ett mål i snitt.

Han har scoret ett mål per kamp i snitt. Likevel får Vidar Örn Kjartansson tidvis fritt boltrerom i norsk fotball.

Vålerengas Island-import har herjet i sesonginnledningen. Åtte mål på like mange kamper har gjort spissen til snakkis i eliteserien.

Viking, som har et lagt fullt av islendinger, klarte heller ikke stoppe 24-åringen søndag. Da brukte den tidligere Fylkir-spissen bare 37 sekunder på å få ballen i mål der han kom alene med Iven Austbø i Viking-målet.

- Det er en av mine styrker at jeg klarer å gjøre at forsvarerne glemmer meg noen ganger. De kan ikke følge meg hele tiden. Jeg liker å bevege meg og jage rom, og da blir det luker før eller siden, sier Kjartansson til NTB.

Fotball hele livet Spørsmålet er hvor lenge Oslo-laget får beholde sin storscorer, kanskje den mest utpregede goalgetteren i VIF siden Jørn Andersen midt på 1980-tallet.

- Jeg har en treårig kontrakt og ønsker å bli her lenge. Vi snakker kun om mine prestasjoner, ikke andre klubber, midt i sesongen, sier spissen om han og agenten ser for seg en rask overgang videre til en av Europas større fotballserier.

Etter 1-1-kampen mot Viking antydet angriperen at rundt 20 mål er realistisk målsetting.

- Jeg er ikke overrasket over den norske serien, men hadde ikke ventet dette (åtte mål) i løpet av de åtte første kampene. Noen ganger tar tid å bli vant til å en ny liga, hvor tempoet gjerne er større og du møter sterkere spillere, sier Kjartansson.

Den 24 år gamle toppscoreren får betalt for gjentatt terping i unge år.

- Jeg har drevet med fotball hele livet. Jeg har stått på treningsfeltet og terpet skudd, skudd og skudd da jeg var yngre.

Og målsulten tar han med seg hjem.

- Jeg blir veldig skuffet om jeg ikke scorer. Da mister jeg nesten nattesøvnen, sier islendingen.

Kan ikke bare ha islendinger Kjetil Rekdal sier han må tilbake til 2010 sist han hadde en så interessant og positiv spillertropp som den han nå har i Enga. Han gleder seg over vinterkjøpet, men stiller store krav til sin målgarantist.

- Vi må prøve å få ham enda mer involvert i spillet vårt. Det jobber vi med, sier Rekdal.

(NTB)

SUKSESS: Vidar Örn Kjartansson er blitt en umiddelbar suksess i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
SUKSESS: Vidar Örn Kjartansson er blitt en umiddelbar suksess i Oslo. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer