SCORET TO: Her feirer Deshorn Brown med lagkompisene etter en av sine to scoringer i går kveld. Foto: Digitalsport
SCORET TO: Her feirer Deshorn Brown med lagkompisene etter en av sine to scoringer i går kveld. Foto: DigitalsportVis mer

Vålerengas trenerteam tok grep da de så hva Deshorn Brown manglet

I går scoret han to.

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Jamaicaneren scoret nemlig to ganger i løpet av 80 sekunder da Vålerenga slo Haugesund komfortabelt 2-0 fredag kveld.

Etterpå gliste han fra øre til øre.

- Det føltes godt å få scoringene. Å se ballen fly inn var utrolig. På det første målet begynte jeg å feire scoringen før ballen traff nettmaskene. Så stor var lettelsen. Samtidig motiverer det meg til å fortsette å jobbe hardt, sier spissen til Dagbladet.

Det er nemlig akkurat det 24-åringen har gjort etter at han ble solgt fra MLS-klubben Colorado Rapids til Vålerenga for drøyt tre uker siden.

Hver eneste dag på treningsfeltet har han stått igjen og terpet avslutninger med Vålerengas assistenttrener Morten Tandberg og spillerutvikler Johannes Moesgaard.

Det har fungert.

Fornøyd så langt Fredag brukte han tåspissen til å tuppe Vålerenga i ledelsen etter 35 minutter, og 80 sekunder seinere styrte han inn 2-0-målet via Haugesund-keeper Per Morten Kristiansen, etter et herlig gjennomspill med hælen fra Daniel Fredheim Holm.

- Siden jeg kom har de kjørt masse avslutningstrening med meg, og det har vært fint. Jeg gleder meg hver dag til å gjøre det. Å bli en bedre avslutter er en viktig del av spillet mitt, og jeg synes det har gått bra så langt, sier Brown til Dagbladet.

Har gitt resultater Kjetil Rekdal gjorde et poeng ut av at Brown hadde både fart, fysikk og gode ferdigheter da jamaicaneren ble hentet til Vålerenga for å erstatte Vidar Örn Kjartansson.

Men Vålerenga-sjefen la ikke skjul på at spissen hadde litt å gå på når det gjelder avslutningsferdighetene.

Spillerutvikler Moesgaard forteller til Dagbladet at terpingen etter trening allerede begynner å gi resultater.

- Vi har kjørt veldig mye avslutningstrening med ham, og vi har gått helt ned til basisnivå. Vi har kjørt ulike modeller: En med keeper i mål, avslutninger fra forskjellige vinkler, noen etter ett touch, andre etter to. Vi har repetert litt hver dag, og jeg synes allerede han ser bedre ut. Husk at han er en fartsspiss. Med noen justeringer vil han bli en ordentlig god avslutter, sier Moesgaard.

Vil ikke tallfeste mål Vålerengas nye helt ble tatt av banen til enorm applaus etter 72 minutters spill på Ullevaal stadion. Brown sier til Dagbladet at han ikke har satt seg noe mål om hvor mange mål han skal score denne sesongen.

- Nei, jeg liker ikke å tallfeste hvor mye jeg skal score. Jeg har alltid trua på mål, og denne kampen ga meg to av dem. Etterhvert vil det kanskje bli tre og fire mål, og kanskje flere. Vi får se, sier han.

Historisk god start Kjetil Rekdal poengterer at det er viktig å være tålmodig med 24-åringen.

- Jeg har sagt at han kommer til å score 12-15 mål, men jeg har tålmodighet med ham. Han har ikke vært her så mange uker ennå. Han hadde trent to ganger sammen med Ghayas Zahid da han spilte den første kampen for oss, sier Rekdal.

Vålerenga hadde forøvrig full kontroll på et svært tamt Haugesund fredag. Rogalendingene manglet åpenbart selvtillit etter 0-6-tapet hjemme for Rosenborg.

Og nå har Oslo-laget sikret seg sju poeng på de tre første kampene. Vi må så langt tilbake som til 2004 for å finne sist gang det skjedde.

For Haugesunds del ser det imidlertid langt fra like lyst ut etter 0-8 på de to siste kampene.

Trener Jostein Grindhaug innrømmer - overfor Dagbladet - at laget hans nå er en reell nedrykkskandidat.