Vålerengas trollmann hjelper Tromsø

Vålerenga har gjennomgått et økonomisk mirakel de siste to åra. Nå skal suksessformelen eksporteres.

MEST VERDIFULLE: Rune Riberg ble kåret til Vålerengas MVP - Most Valuable Person - av Klanen i fjor for sin innsats med å snu økonomien til Oslo-klubben. Fra 2009 til 2010 forbedret Vålerenga resultatet med nesten 40 millioner, hvis spillersalg holdes unna. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet
MEST VERDIFULLE: Rune Riberg ble kåret til Vålerengas MVP - Most Valuable Person - av Klanen i fjor for sin innsats med å snu økonomien til Oslo-klubben. Fra 2009 til 2010 forbedret Vålerenga resultatet med nesten 40 millioner, hvis spillersalg holdes unna. Foto: Torbjørn Grønning/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VALLE (Dagbladet): Vålerenga var allerede før Tippeligaen startet økonomiske seriemestere. Etter et underskudd på 30,5 millioner i 2009 (før spillersalg), budsjetterte hovestadsklubben med balanse i 2010.

- Det var mange som lo av oss før 2010-sesongen og sa det var umulig, men vi gikk med 7-8 millioner i overskudd i fjor, forteller sjefen for de gode tider på Valle, Rune Riberg.

Riberg var ansatt som økonomisjef i NFF i sju år, før han startet i jobben som økonomisjef i Vålerenga våren 2009. Teknisk sett var klubben konkurs det første året han satt i jobben, men takket være beinhard jobbing og økonomistyring - samt hjelp fra investorer, er nå Vålerenga best i klassen.

Kan hjelpe LSK Nå skal suksessen eksporteres. Vålerenga og Tromsø har inngått et samarbeid der Riberg hjelper Tromsø med å få orden på regnskapet. Klubben gikk 16,5 millioner i underskudd i fjor og har som mål å gå i null i 2011.

- Hvorfor hjelper Vålerenga en konkurrent?

- Jeg er helt åpen med det vi gjør i Vålerenga. Vi konkurrerer på banen, men ikke på det administrative feltet. Dessuten er det viktig for fotballens omdømme at man har styring på økonomien, sier Riberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer