Fotballandslaget kvinner

Valgdekning stopper landskampen

Norges VM-kvalifiseringskamp mot Kosovo blir ikke vist på TV i kveld. Årsaken er at alle TV-selskapene er opptatt med valget i landet.

REAGERER: Det norske landslaget reagerer på at kampen mot Kosova ikke blir vist på TV. Foto: NTB
REAGERER: Det norske landslaget reagerer på at kampen mot Kosova ikke blir vist på TV. Foto: NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SISTE: Fotballandslaget skriver 15:40 på sin Twitter-konto at det jobbes med en løsning som gjør at NRK likevel kan sende kampen.

Et par timer senere kom gladmeldingen om at kampen vises på norske skjermer.

Dermed får bare tilskuerne på stadion i Kosovo se Norge i den viktige kvalifiseringskampen på veien mot VM-billett til mesterskapet i Australia og New Zealand i 2023.

Det bekrefter Knut Kristvang, daglig leder i Fotball-Media til Dagbladet.

- Akkurat nå ser det ut til at kampen ikke blir produsert i Kosovo i kveld, sier Kristvang.

Han har vært i møter på formiddagen i dag for å prøve å få til en TV-overføring. Men det ser ikke ut til at man finner en løsning. Årsaken skal være at det er et pågående valg i Kosovo.

I VM-kvalifiseringen er det slik at hjemmelaget sitter på rettighetene til sine kamper. NFF har hatt dialog med fotballforbundet i Kosovo siden trekningen og stadig fått beskjed om at de jobber med saken opplyser forbundet i en pressemelding.

- Årsaken er ifølge forbundet i Kosovo at ingen nasjonale TV-selskaper kan sende kampen på grunn av det pågående valget der. Og dermed kan heller ingen produksjonsselskaper produsere den, sier Kristvang.

FORGUDER MESSI: Caroline Graham Hansen får se en egen tweet om Lionel Messi fra 2013. Reporter/video: Endre Lübeck / Fredrik N. Filtvedt / Dagbladet Vis mer

Reagerer

At landskampen ikke blir TV-sendt får flere av profilene på landslaget til å reagere.

- Det er selvfølgelig veldig synd. Vi ønsker jo å få vist oss fram for det norske publikum, sier Emilie Haavi til NRK.

Også landslagssjef Martin Sjögren er kritisk. Han mener det bør være en selvfølge.

- Jeg synes det bør være en selvfølge at alle våre kamper skal sendes på TV, så det er klart at det er en skuffelse om den ikke blir det, sier han til statskanalen.

NFF har tatt kontakt UEFA i forbindelse med saken for å oppfordre til tydeligere regler og forpliktelser overfor medlemslandene om at alle obligatoriske landskamper skal produseres.

Kampen mot Kosovo er den andre kampen i kvalifiseringen til VM. Norge topper gruppa etter 10-0-seieren mot Armenia sist. Nå forsøker NFF med egne ressurser å få til en streamingløsning, så man kan sikre høydepunkter på norske TV-skjermer. Dette er ikke avklart tidlig tirsdag ettermiddag.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer