Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Valgerd refser skipresidenten

Kulturminister Valgerd Svarstad Haugland kaller inn skipresident Sverre Seeberg på teppet.

Hun vil rydde opp i prosessen om hva som skal være Norges skiflygingsarena etter 2010: Vikersund eller Rødkleiva.

I en sending på NRK Buskerud i går ga kulturministeren klart uttrykk for at hun ikke ønsker en utredningsgruppe bestående av inhabile medlemmer. Hun var også tydelig misfornøyd med hvordan skiforbundet har håndtert saken så langt.

Vil rydde opp

-  I intervjuet kom det klart fram at kulturministeren ikke finner seg i at skiforbundet har inhabile personer i utredningsgruppa. Derfor vil hun snarest ta kontakt med skipresident Seeberg om et møte. Hun var tydelig misfornøyd med skiforbundets håndtering av saken, og ga tydelig uttrykk for at hun personlig vil følge opp saken for å rydde opp, sier Anne Marie Lund Thorvik, leder av organisasjonskomitèen i Vikersund, til Dagbladet.

Personene det siktes til, er hoppkomitéleder Steinar Johannessen og Norges representant i FIS-systemet, Bertil Pålsrud.

I et brev fra Vikersund til kulturministeren og samtlige medlemmer av skistyret, heter det at Pålsrud ikke i det hele tatt har jobbet for å få renn til Vikersund, at en ordinær søknad om støtte til opprusting av anlegget ble motarbeidet av hoppkomiteen, og at den samme komitèen ikke informerte Vikersund om dette før det var gått et halvt år.

Det heter videre at hoppkomiteen har fattet vedtak om utbygging av Rødkleiva som ikke har grunnlag i overordnet organ, at Steinar Johannessen og Bertil Pålsrud begge har skutt inn aksjekapital i et selskap som skal jobbe for å få bygd en skiflygingsbakke i Rødkleiva, og at skiforbundet har et alvorlig demokratisk og etisk problem.

-   Tar gjerne møte

 Skipresident Seeberg har ikke hørt noe fra kulturministeren.

-  Jeg har ikke hørt noe derfra, men jeg tar gjerne et møte for å vise at vår prosess er meget ryddig. Det har vi redegjort for allerede i et brev som også gikk til departementet, sier Seeberg.

 Vikersund har status som nasjonalanlegg for skiflyging til og med 31. desember 2009.

REFSES: Sverre Seeberg.
PÅ TEPPET: Kulturminister Valgerd Svarstad Haugland har kalt inn skipresident Sverre Seeberg på teppet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media