Valget skaper reaksjoner

Donald Trump har sagt ja til å spille i en turnering i forbindelse med den omstridte LIV-touren.

HØSTER REAKSJONER: Donald Trump kritiseres for sitt valg om være vertskap for og delta i LIV-touren. Foto: Drew Angerer / AFP / NTB
HØSTER REAKSJONER: Donald Trump kritiseres for sitt valg om være vertskap for og delta i LIV-touren. Foto: Drew Angerer / AFP / NTB Vis mer
Publisert

At Donald Trump er glad i golf er neppe noen hemmelighet. Den tidligere presidenten har tilbrakt uttallige timer på golfbanen - selv da han var i Det hvite hus.

At 76-åringen stiller opp i en golfturnering er dermed ingen bombe. Det som vekker oppsikt er imidlertid hvem turneringen arrangeres av.

SPORTSVASKING: Manger mener LIV er et sportsvaskingprosjekt. Foto: Steven Paston / PA / NTB
SPORTSVASKING: Manger mener LIV er et sportsvaskingprosjekt. Foto: Steven Paston / PA / NTB Vis mer

Den såkalte «Pro-am»-turneringen, som spilles av både profesjonelle og amatører, arrangeres i forbindelse med det omstridte LIV Golf-stevnet som spilles i helga. Begge deler vil finne sted på Trumps golfklubb i New Jersey.

LIV Golf er en saudi-finansiert golftour som konkurrerer med den tradisjonsrike PGA-touren. Kritikere mener LIV er et forsøk på å sportsvaske Saudi-Arabia.

Trumps deltakelse i og vertskap av LIV har skapt sterke reaksjoner.

- At turneringen holdes på en klubb eid av eks-president Trump er utrolig opprørerende, skriver National Press Club, et presseforbund i USA, i en pressemelding onsdag.

De oppfordrer det amerikanske folket til å boikotte LIV.

- Vi oppfordrer alle med samvittighet til å avvise denne turneringen. Ikke dra dit. Ikke se på det på TV. La det feile.

En gruppe etterlatte etter terrorangrepene 11. september 2001 skrev forrige uke et felles brev til den tidligere presidenten. I brevet uttrykker gruppa, 9/11 Justice, at de er skuffet over at Trump tar imot LIV.

DELTAR: Caitlyn Jenner deltar i «Pro-am»-turneringen som arrangeres i forbindelse med LIV. Foto: Ringo H.W. Chiu / AP / NTB
DELTAR: Caitlyn Jenner deltar i «Pro-am»-turneringen som arrangeres i forbindelse med LIV. Foto: Ringo H.W. Chiu / AP / NTB Vis mer

- Vi kan ikke forstå hvordan du kunne ta imot penger fra den saudiarabiske golfligaen for å la dem spille på banen din, skriver de i brevet, ifølge NY Times.

Trump er ikke den eneste høyprofilerte personen som spiller i turneringen. Øvrige deltakere er Trumps sønn Eric, Caitlyn Jenner og NBA-legende Charles Barkley.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer