STORSPILLER: Silje Solberg viste seg fram med en glimrende kamp mot Ungarn rett før EM. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
STORSPILLER: Silje Solberg viste seg fram med en glimrende kamp mot Ungarn rett før EM. Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpixVis mer

Silje Solberg i ungarske Siofok:

Valget som har gjort Silje Solberg bedre

- Det ga en ny giv.

TELENOR ARENA (Dagbladet): Hun ble vraket til VM for ett år siden, men nå er målvakt Silje Solberg (28) tilbake i håndballjentenes tropp før EM i desember.

Keeperen var Norges beste spiller i seieren mot Ungarn torsdag kveld. Solberg selv mener klubbskifte fra Issy Paris til ungarske Siofok i sommer har gjort henne bedre.

- Det har vært en annerledes høst med ny liga i Ungarn. Det ga en ny giv, med nye mennesker rundt meg. Det gjelder både motstandere og lagvenninner. Det har gitt meg en automatisk utvikling. Og, ja, jeg føler jeg er blitt en bedre håndballspiller, sier Silje Solberg til Dagbladet.

For ett år siden var hun skuffet. Keeperveteranene Katrine Lunde (38) og Kari Aalvik Grimsbø (33) ble foretrukket til VM-troppen som dro til Tyskland. I år har Grimsbø tatt en pause fra landslaget - og dermed var Lunde og Solberg selvskrevne.

Denne helgen spiller håndballjentene Møbelringen Cup mot Danmark (lørdag) og Frankrike (søndag). Kampene spilles i Telenor Arena, som ikke er langt unna der Solberg vokste opp. Målvakten har ei fortid i Stabæk.

- Jeg koste meg veldig i kampen mot Ungarn. Det er gøy å være tilbake på landslaget og dette er jo hjemmebane for meg. Jeg kommer jo herfra, sier Solberg.

Tøff kamp

Hun fikk mye spilletid og 8 på Dagbladets spillerbørs i åpningskampen. Solberg var fantastisk og stoppet ungarerne gang på gang i 1. omgang.

- For å lykkes som keeper må hele laget spille bra bakover. Du får noen enkle redninger, og da er det lettere å ta de gode skuddene etter hvert, sier 28-åringen.

To av de største nedturene på landslaget var vrakingen til OL 2016 og VM 2017. Nå kan Solberg bli en avgjørende nøkkelspiller i jakten på medaljer i EM som starter om ei uke.

- Jeg vil inn på laget, ha det gøy, og vise at jeg fortjener en plass. Det har vært tøff kamp om keeperplassene i fire-fem år, og jeg må ta vare på sjansene jeg får, sier Ungarn-proffen.

- Det er tøft å ikke bli tatt ut i troppen når du selv føler deg god nok. Da må du bare stå på videre, sier Solberg.

Solbergs klubb Siófok er nummer fire i ungarsk liga etter 9 kamper (6-0-3). Laget står med 12 poeng. Györ topper med ni seire på ni kamper og 18 poeng.

- Glimrende

Målvakten har levert en god søknad for mer spilletid på landslaget. Det mente i alle fall landslagssjef Thorir Hergeirsson. Han oppsummerte innsatsen kort:

- Silje står glimrende, sier Hergeirsson til Dagbladet.

Norge åpner mot Tyskland i EM lørdag 1. desember klokka 18. Deretter følger kamp mot Tsjekkia mandag 3. desember klokka 21. Den siste kampen i gruppespillet er mot Romania onsdag 5. desember klokka 21. Alle Norges kamper i gruppespillet spilles i Brest.

Går alt etter planen for landslaget, reiser de videre til hovedrunden i Nancy, der de tre beste fra hver gruppe får plass. Semifinalene og finalen spilles i Paris 14. og 16. desember.