Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Valgte Enga foran Europa

På dørstokken til Barcelona ble døra stengt for Steffen Iversen. Her sitter han med kontrakten som gjør ham til VIF-spiller i 2005.

LONDON (Dagbladet): Barcelona-trener Frank Rijkaard var et øyeblikk eller to unna å gi Steffen Iversen kontrakt med ligalederen i Spania. Hadde tilbudet kommet på bordet, ville den store VIF-helten fra forrige sesong vært i La Liga nå. For det var Barcelonas tvil som fikk Steffen Iversen til å bestemme seg for Vålerenga. Etter tilbud og kontakter med klubber i Italia, Spania, Frankrike, Portugal, Tyskland, Belgia, Russland, Tyrkia og Hellas valgte han altså - Vålerenga.

-  Jeg har snakket med mange på forskjellige nivåer, sier Steffen Iversen til Dagbladet.

-  Det har ringt agenter fra alle Europas kroker for å prøve å gjøre en avtale. Og mye har vært konkret, jeg har sagt nei til mange, og til slutt handlet det om Barcelona eller Vålerenga.

Og:

-  Da det ikke gikk i Spania, var Vålerenga det eneste alternativet.

Fordi:

-  Innerst inne har jeg hatt mest lyst til å spille for Vålerenga hele tiden, fortsetter Steffen Iversen.

-  Problemet, om jeg kan kalle det det, har vært at dette ikke bare handler om meg sjøl. Og derfor har jeg og kona mi, Anna, brukt veldig mye tid på å vurdere de tilbudene som er kommet.

 SA JA: Tilbudene sto i kø fra klubber fra Italia, Spania, Frankrike, Portugal, Tyskland, Belgia, Russland, Tyrkia og Hellas. Steffen Iversen sa ja til Vålerenga, og nå tror han på seriegull. Foto: Aleksander Nordahl.
SA JA: Tilbudene sto i kø fra klubber fra Italia, Spania, Frankrike, Portugal, Tyskland, Belgia, Russland, Tyrkia og Hellas. Steffen Iversen sa ja til Vålerenga, og nå tror han på seriegull. Foto: Aleksander Nordahl. Vis mer

-  Nå gleder vi oss begge to til enda et år i Norge.

Tror på seriegull

Men spørsmålet er om det blir et helt år. Eller om Steffen Iversen blir solgt til sommeren. For fortsetter han i det sporet han var på i fjor høst, vil nye klubber komme på banen når det neste overgangsvinduet åpner 1. juli.

Og dermed kan sirkus Steffen Iversen være i gang igjen.

-  Jeg har skrevet en ettårs kontrakt med Vålerenga og forholder meg til den, sier han.

-  Jeg er innstilt på å spille hele 2005 for klubben. Men selvfølgelig - skulle det dukke opp noe verken jeg eller Vålerenga kan si nei til, så har VIF sagt at de ikke vil sette seg på bakbeina.

-  Sjøl om det ikke er noe tema nå.

-  Men det kan bli det?

-  Ja, men her og nå ser jeg for meg at jeg spiller og vinner Tippeligaen med Vålerenga - vi er gode nok til å utfordre Rosenborg skikkelig. Jeg tror også at det vil gjøre meg til en bedre fotbalspiller. Og blir jeg det vil mulighetene til å få en god kontrakt i utlandet være mye større om et år.

-  Gjennom å fortsette i VIF kan jeg bygge videre på den gode og skadefrie høsten jeg fikk etter at jeg kom til klubben.

Holdt VIF på pinebenken

At Steffen Iversen først skrev navnet sitt på kontrakten i går ettermiddag skyldes litt ferie og mye erting. Han bestemte seg nemlig i romjula. For sjøl da han i forrige uke ba VIF-direktør Kjetil Siem om å ta seg en tur til London ville han ikke med ett hundre prosent sikkerhet si at han var klar til å signere.

Han måtte holde dem litt ekstra på pinebenken.

-  Og så trengte jeg ferie, sier han.

-  Og da mener jeg ferie uten hundre telefoner om dagen. Og det fikk jeg fordi jeg stort sett slo av det som var av telefoner. Derfor ble det som det ble.

-  Det virker som om valget var lett, men var det egentlig det?

-  På mange måter ja. Og som sagt - da jeg dro fra Vålerenga i desember, hadde jeg fortsatt veldig lyst til å spille for klubben. Og det viktigste av alt er den medisinske oppfølgingen jeg får i klubben.

-  Jeg har aldri følt meg så frisk og opplagt som etter at jeg gikk til Vålerenga i fjor sommer.

Forlenger karrieren

Ved siden av å tjene gode penger mener Steffen Iversen at han investerer i seg sjøl med denne kontrakten.

-  Jeg tror jeg kan forlenge karrieren min med to til tre år fordi jeg har valgt en klubb jeg vet tar vare på meg, sier han.

-  Den medisinske oppfølgingen i Vålerenga er helt enorm. Og i hvert fall helt annerledes enn det jeg opplevde gjennom sju og et halvt år i England.

-  Nå har jeg ikke vondt ett sted.

Steffen Iversen reiser til Oslo før helga. Han håper å slippe landslagsturen til Kuwait, Bahrain og Jordan slik at han kan begynne å trene igjen for fullt etter ferien.

-  Jeg skal ringe Åge (Hareide) og høre hva han har å si i sakens anledning. Sjøl om jeg har trent fysisk, er jeg jo ikke i verdens beste fotballform etter snart seks uker ferie, sier Steffen Iversen til Dagbladet.

OMSIDER: Her er kontrakten som gjør Steffen Iversen til Vålerenga-spiller kommende sesong. Mange klubber har vært ute etter ham, men da Barcelona trakk seg, valgte han Vålerenga.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media