Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Valgte gullskia i siste liten

Bare minutter før start var Bente Martinsen (26) usikker på hvilke ski hun skulle velge. Avgjørelsen førte til gull for storfavoritten. - Skiene satt ypperlig, smiler den lykkelige gullvinneren.

For å bli gullvinner i et VM må både skiløperen og skiene fungere perfekt. I dag fungerte alt for storfavoritten fra Nittedal.

- Valget av ski var avgjørende. Skiene fungerte veldig bra, smiler den sympatiske jenta på den norske pressekonferansen i dag. Verken Elin Nilsen eller Anita Moen hadde gode ski under dagens konkurranse og endte på henholdsvis 16. og 32. plass.

- Skal du vinne må du ha alt på din side. Spesielt på en dag som i dag, sier landslagstrener Inge Andersen. Han var veldig glad i dag. De norske jentene har ikke tatt VM- eller OL-gull siden Trude Dybendahl-Hartz vant i Val de Fiemme for åtte år siden.

Håper på ny medalje

26-åringen kom godt i gang teknisk på dagens 5-kilometer. Sakte men sikkert gikk hun også fortere og fortere i sporet, og på slutten fosset hun fra konkurrentene.

- De siste tre kilometerne gikk jeg veldig bra på ski, sier Bente. Nå håper hun på medalje på morgendagens jaktstart. Der må hun kjempe mot italienske Belmondo, ukrainske Shevchenko og russerne Danilova og Gavriljuk.

- Jeg går for medalje, sier Martinsen.

Sta og målbevisst

Landslagstrener Andersen mener at dagens seier viser at det tar tid å komme til topps. Han sier at Martinsen er prototypen på akkurat dette.

- Hun har gått gradene, sier treneren. Og dagens gullvinner er hjertens enig. Som 12-åring gikk hun sitt første skirenn - og vant. Deretter har hun jobbet jevnt og trutt, og i år har det store gjennombruddet kommet. Etter åtte av 12 renn i årets verdenscup leder hun overlegent foran et kobbel av russiske jenter. Og i dag ble det VM-gull.

- Jeg er måbevisst, litt sta og egen. Og blid!, forteller Martinsen.

<B>STRÅLTE:</B> Bente Martinsen strålte under pressekonferansen i dag. - Jeg går for medalje i morgen, sier hun.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media