Valgte hest framfor kamel

Andreas Thorkildsen (31) har fått et innblikk i noe av Qatars enorme rikdom.

KLAR IGJEN: Andreas Thorkildsen fikk valget mellom kamel og hest, og valgte et besøk hos verdens ledende oppdretter av araberhester, Al Shaqab, da han bidro til å promotere starten på årest friidrettssesong i Doha. Foto: IAAF
KLAR IGJEN: Andreas Thorkildsen fikk valget mellom kamel og hest, og valgte et besøk hos verdens ledende oppdretter av araberhester, Al Shaqab, da han bidro til å promotere starten på årest friidrettssesong i Doha. Foto: IAAF Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DOHA (Dagbladet): Da arrangørene av kveldens Diamond League-stevne i friiidrett skulle ha med Andreas Thorkildsen (31) på en photoshoot for å promotere stevnet, tilbød de både hest og kamelridning.

Thorkildsen valgte hestene.

- Det var kortere å kjøre dit, og ville ta mindre tid, innrømmer han som grunn for avgjørelsen.

Men han angrer ikke på valget, for han fikk en fantastisk opplevelse på stutteriet til verdens beste oppdretter av araberhester,  Al Shaqab.

- Det luktet ikke hest i stallen en gang. Det var helt fantastisk hvordan det var på stell der. Hestene hadde både svømmebasseng og jacuzzi, Det går jo an når spermen til den ene hingsten ble solgt for 30000 dollar 20 ganger i året.

Lønnskutt Andreas Thorkildsen starter i kveld en ny friidrettssesoing. Den forrige var ikke all verden, for å si det mildt. Derfor går han inn i denne som en lavere betalt utøver enn før.

 - Jeg driver jo en idrett hvor du langt på vei premieres etter prestasjonen du leverer. Sist sesong presterte jeg ikke stort, og da er det bare naturlig at belønningen blir mindre, sier Thorkildsen til Dagbladet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.