KLAR FOR FULHAM: Stefan Johansen vil ta engelsk fotball med storm. Men først må Norge forsøke å slå tilbake mot Tyskland. Foto: Hans Arne Vedlog   /   Dagbladet
KLAR FOR FULHAM: Stefan Johansen vil ta engelsk fotball med storm. Men først må Norge forsøke å slå tilbake mot Tyskland. Foto: Hans Arne Vedlog / DagbladetVis mer

Valgte «norske» klubber i utlandet etter samtaler med Riise, Hangeland og Moa: - Fikk SMS fra John Arne

Stefan Johansen, Stefan Strandberg og Martin Samuelsen har gått til klubber hvor det er en fordel å være norsk.

Norge - Hviterussland 0-1 (0-0)

ULLEVAAL (Dagbladet): Det er ikke uvanlig at klubber som finner gull fra én bestemt liga eller nasjon, fortsetter å søke i det samme farvannet på jakt etter nye gullfisker.

Mens Markus Henriksen i natt ble lagkompis med Adama Diomande i Hull, signerte tre andre norske landslagsspillere for de Norge-vennlige klubbene Fulham, Blackburn og Hannover 96 forrige uke.

Stefan Johansen sluttet seg til Fulham, hvor den norske kvartetten Brede Hangeland, John Arne Riise, Bjørn Helge Riise og Erik Nevland tidligere har spilt med stort sett suksess.

Martin Samuelsen ble lånt ut til Blackburn, hvor Henning Berg, Morten Gamst Pedersen, Egil Østenstad, Tore Pedersen, Lars Bohinen, Stig Inge Bjørnebye, Martin Andresen og Joshua King tidligere har spilt og sørget for et godt norsk rykte.

KLAR FOR HANNOVER: Stefan Strandberg gleder seg til å møte sine nye lagkompiser i Hannover. Men først vil han slå Tyskland på søndag. Foto: Hans Arne Vedlog /  Dagbladet
KLAR FOR HANNOVER: Stefan Strandberg gleder seg til å møte sine nye lagkompiser i Hannover. Men først vil han slå Tyskland på søndag. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Snakket mye med Moa

Stefan Strandberg ble lånt ut til Hannover 96, hvor kompisen Mohammed «Moa» Abdellaoue bøttet inn mål i startfasen av sin treårsperiode i klubben. Også Tippeliga-kjenningene Mame Biram Diouf og Didier Konan Ya gjorde det sylskarpt i den tyske klubben. Henning Hauger var der også, riktignok ikke med like stor suksess.

- Jeg snakket mye med Moa før jeg bestemte meg. Det er naturlig. Vi er gode venner. Jeg besøkte han faktisk da han spilte i Hannover og fikk et veldig godt inntrykk av både byen og klubben, forteller Strandberg til Dagbladet.

- Moa sa mye positivt om klubben, og han er en av flere som har sørget for at norsk fotball har et bra rykte her. Det er i hvert fall ingen ulempe.

Strandberg drømmer om å komme til Hannover med en norsk seier over Tyskland i bagasjen.

- Det hadde definitivt ikke vært feil. Det hadde vært en pangstart på karrieren i Tyskland, sier sørlendingen og smiler.

Hangelands råd og Riises lykkeønskning

Også Stefan Johansen fikk råd fra tidligere norske spillere fra sin nye klubb, Fulham.

KLAR FOR BLACKBURN:  Martin Samuelsen har ferdigheter som begeistrer det engelske fotballpublikummet. Foto: Hans Arne Vedlog   /   Dagbladet
KLAR FOR BLACKBURN:  Martin Samuelsen har ferdigheter som begeistrer det engelske fotballpublikummet. Foto: Hans Arne Vedlog / Dagbladet Vis mer

- Jeg snakket en del med Brede, som ga meg gode råd. Og John Arne sendte meg en SMS og ønsket meg lykke til. Det var hyggelig, forteller landslagskapteinen til Dagbladet.

- Det er godt å vite hvor jeg skal spille de neste tre årene. Fulham er en bra klubb, og Norge har heldigvis et bra rykte her. Jeg har ikke spilt 90 minutter på en stund, men det kommer seg gradvis.

- Veldig god følelse

Martin Samuelsen er klar for å føre den norske arven i Blackburn videre før han forhåpentligvis får spille Premier League-fotball i West Ham sammen med Håvard Nordtveit neste sesong.

- Manageren overbeviste meg om å komme etter en god prat. Det meste stemmer, både måten de spiller på og fasilitetene. Jeg har en veldig god følelse, sier Samuelsen.

Men først må Norge finne godfølelsen før møtet med Tyskland i VM-kvalifiseringen. Kampen finner sted kl. 20.45 på Ullevaal på søndag. Da må de norske fotballgutta viste helt andre takter enn mot Hviterussland i går.