Valgte offeret - fikk straffe

LILLESTRØM (Dagbladet): - Det er ikke tilfeldig at jeg søkte han unge midtstopperen og ikke Rune Tangen, sier Jan Åge Fjørtoft. Et valg som ga LSK straffe og poengdeling.

- Rune Tangen kjenner meg for godt - han vet hvordan jeg spiller, fortsetter Fjørtoft. - Han er jo til og med eldre enn meg. Og derfor sørget jeg for å oppsøke han som ikke har rutine (Robert Evensen). Og fikk et billig straffespark.

Jan Åge Fjørtoft var kjapt oppe igjen etter duellen med Robert Evensen. Han ville i hvert fall ikke ha på seg at han prøvde å filme seg til straffe. Men det lille livtaket Moss-stopperen tok ble utslagsgivende.

Både for situasjonen og resultatet.

- Jeg hadde ikke brukt kjeft om dommeren ikke hadde dømt, sier Fjørtoft. - Jeg søker spilleren, er i ubalanse og faller som resultat av det. Men sånn har jeg alltid vært - jeg har aldri hatt balanse. Det har alltid vært min svakhet som fotballspiller.

- Fjørtoft skulle hatt gult kort, freser Moss-trener Erik Brakstad. - Han setter ut rumpa, lener seg bakover og faller dramatisk. Og sånn har han alltid spilt og derfor tar jeg på meg litt av skylda. Jeg burde advart 18 år gamle Robert Evensen om hva han hadde i vente om Jan Åge skulle komme innpå mot slutten.

Kjell Olofsson hadde akkurat gitt Moss 1- 0 da Fjøra falt som en stein. De kunne scoret flere om valgene hadde vært riktige i avslutningsfasene. For LSK er fortsatt ikke seg sjøl like og gir bort mer enn de skaper. Og Arne Erlandsen innrømmer at laget sliter.

- I første omgang var vi fæle. Etter pause ble det litt bedre, sier LSK-treneren.

- Det snudde med Fjørtoft?

- Alle ble bedre. Og Jan Åge gjorde jobben sin. Men en halvtime er nok. Jeg regner med at han er ganske pumpa.

- Arne spurte om jeg orket 30 minutter, sier Fjørtoft. - Det har jeg bevist nå. Og jeg spiller på det jeg kan - jeg liker duellspill og minimalt med bakrom. Dette skal jeg klare til jeg er 50 år.