Valgte ungdom framfor veteraner

Bjarne Berntsen har troppen til kvinne-VM klar.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Bjarne Berntsen presenterte i dag en VM-tropp uten store overraskelser, men et par veteraner tapte for unge spillere.

20-årige Erika Skarbø fra Arna-Bjørnar fikk plassen som tredjekeeper på bekostning av rutinerte Ingrid Hjelmseth, og reiser til Kina som eneste i troppen uten en eneste landskamp.

Guro Knutsen (22) fra Røa har ikke vært på banen for landslaget i år, men får Kina-tur sammen med storesøster Marie. Det får ikke veteranen Unni Lehn som har erfaring fra mange sluttspill. Guro har erfaring fra bare to landskamper.

Rutine er ikke mangelvare i troppen. Ane S. Horpestad (81 kamper), Solveig Gulbrandsen (105) og Ragnhild Gulbrandsen (73) er Berntsens kapteinsteam og tar med seg masse mesterskapserfaring østover. Mest erfaring av alle har keeper Bente Nordby (164 landskamper). Hun var i troppen allerede da Norge vant VM-sølv i Kina i 1991.

Ingvild Stensland er tilbake etter skade og klar til å ta nøkkelrollen på Norges midtbane der hun var så god på veien mot EM-sølv i 2005.

- Jeg føler vi har fått en sterk tropp, og en tropp med spillere som komplementerer hverandre. Vi har noen spillere som er allsidige og noen spesialister. Vi har dobbel dekning og vel så det på samtlige plasser, og en fin blanding av rutinerte og unge, fremadstormende spillere, sa Berntsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer