Valjavec forsvarte ledertrøya i Sveits

Hardeste rival Andy Schleck ble hektet av.

SEIERSMASK: Slovenske Tadej Valjavec fra Ag2R La Mondiale får kyss av Miss Sveits Christa Rigozzi, til høyre, og Amanda Amman, etter å ha forsvart ledertrøya på den femte etappen i Sveits rundt. Foto: SCANPIX/EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTT
SEIERSMASK: Slovenske Tadej Valjavec fra Ag2R La Mondiale får kyss av Miss Sveits Christa Rigozzi, til høyre, og Amanda Amman, etter å ha forsvart ledertrøya på den femte etappen i Sveits rundt. Foto: SCANPIX/EPA/JEAN-CHRISTOPHE BOTTVis mer

|||

Tadej Valjavec fra AG2R-laget forsvarte ledertrøya på onsdagens etappe i Tour de Suisse. Hardeste rival Andy Schleck ble hektet av.

Schleck, som er lagkamerat med Kurt Asle Arvesen i Saxo Bank, var to sekunder bak slovenske Valjavec etter tirsdagens etappe, men orket ikke å være med på kjøret onsdag.

Michael Albasini ordnet sveitsisk etappeseier da rittet tok en sving innom Østerrike, men det ble bare annenplass på sveitsernes største håp Fabian Cancellara. Han er på tredjeplass i sammendraget, 14 sekunder bak Valjavec.

Albasini sto for den 38. seieren til Columbia-stallen denne sesongen.

- Jeg måtte ta noen sjanser på den siste kilometeren, men det var verdt det. Jeg satset mye på en seier i dette rittet, sa Albasini.

Kurt Asle Arvesen syklet i mål snaut to og et halvt minutt bak vinneren onsdag, mens Thor Hushovd var hektet av med over 18 minutter.

Tour de Suisse, som er siste store oppkjøringsritt til Tour de France, avsluttes søndag.

(NTB)