Valla: Respektér fotballstreiken

LO-leder Gerd-Liv Valla kaster seg nå inn i streiken blant fotballspillerne. Hun liker dårlig at fotballedere som Nils Arne Eggen ikke viser respekt for en lovlig arbeidskonflikt.

- NISO er i lovlig konflikt, og følger de lover og regler som gjelder. LO forutsetter at arbeidsgiverne gjør det samme, sier LO-lederen.

Hun tar sterkt avstand fra at enkelte ledere innenfor fotballen bruker streikesituasjonen til å angripe Norske idrettsutøveres sentralorganisasjon (NISO), og at de oppfordrer de streikende spillerne til streikebryteri.

Hovedavtalen

Eggen rykket i helgen knallhardt ut mot streiken, som han kalte håpløs og uforstandig. Den frittalende Rosenborg-treneren gikk så langt som å mene at spillerne kollektivt burde melde seg ut av NISO. Han forventet også at spillerne stilte på trening, selv om det av mange blir oppfattet som streikebryteri.

LO vil nå sende en henvendelse til NHO og be dem påse at bestemmelsene i Hovedavtalen LO-NHO følges. Hovedavtalen slår fast at partene i forhandlings- og konfliktsituasjoner skal vise respekt for organisasjonenes interesser og ikke opptre på en måte som svekker hverandres posisjon.

Trenger penger

NISO og LO satt mandag i møte for å diskutere streiken. På dagsordenen sto blant annet spørsmålet om hvordan streiken skal finansieres. Som nyopprettet fagforbund har NISO ingen velfylt streikekasse. Forhandlingsleder Knut Bodding i LO ville ikke si om norske fotballspillere kan regne med penger fra LOs kampfond.

- En avgjørelse vil bli tatt senere. Vi jobber med saken, det er det jeg kan si, sier Bodding til NTB.

(NTB)